Vzw Leuven Rechtdoor met zwarte vlaggen aan gemeentehuis. “Het in stand houden van een ‘no fly’ zone ten westen van Leuven is onaanvaardbaar”

De vliegroute ‘Leuven rechtdoor’ blijft de gemoederen beroeren. Met de verkiezingen van 26 mei in zicht organiseerde vzw Leuven Rechtdoor afgelopen weekend een protestactie tegen de veelbesproken vliegroute. “We hingen zwarte vlaggen aan het gemeentehuis van Haacht. We vinden dat alle historisch overvlogen regio’s rond de luchthaven een bijdrage moeten leveren aan het dragen van de lasten.”

3 reacties

 • Raoul Hoylaerts

  2 jaar geleden
  vliegtuigen dan maar verbieden.terug naar de middeleeuwen.en,ik woon ook in die regio.maar je moet realistisch blijven.woon je liever met een treinroute achter je tuin?
 • Willy LEROY

  2 jaar geleden
  wat zoeken die mensen met dat politiek spel? Wij zijn het gewoon dat de vliegtuigen landen met Westenwind, en af en toe opstijgen met Oosten of Noord-Oostenwind. Maar dat is een minderheid.Momenteel zijn ze al hoger en geeft het minder last.
 • Guy Costers

  2 jaar geleden
  Telkens bij verkiezingen worden veel beloftes gedaan door de politici, ook hier met de plaatselijke, CD&V, NvA, Vld van Groot Rotselaar. Hier in is helemaal geen enkel moment nog rust!!! met het raam open slapen kan niet meer, de vliegtuigen komen met een frequentie van om de 2 minuten laag over en worden gestuurd naar één van de 2 landingsbanen. Ook de lucht is niet proper: sterke toename van mos op daken en planten. Tip: bekom een sluiting van het luchtruim door de rechtbank bij O-wind