Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © De Coster

Verkeershinder door nieuwe asfaltlaag in vier straten

HAACHTBegin augustus 2021 worden de Zoellaan (deels), de Puttebosstraat, de Wespelaarsesteenweg (deels) en de Wakkerzeelsestraat geherasfalteerd. Dat brengt wat verkeershinder met zich mee.

 1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 2. Haydn-Genootschap viert 25ste verjaardag met tiende Amazing Haydn: “De concerten moeten koste wat kost doorgaan”
  Mechelen

  Haydn-Genoot­schap viert 25ste verjaardag met tiende Amazing Haydn: “De concerten moeten koste wat kost doorgaan”

  Het Haydn-Genootschap bestaat 25 jaar en dat laat de concertorganisator niet ongemerkt voorbijgaan. Voor het jubileum keert het ‘Wiener Klassik’-festival terug naar waar het een kwarteeuw geleden allemaal begon. Het mag een wonder heten dat het genootschap nog bestaat, want het mag dan wel een mooi parcours hebben afgelegd, gemakkelijk was het niet. “Maar moeilijk gaat ook”, zegt artistiek leider Alfons Deleus (74).