De classic burger is sober belegd en dat mag ook best van de garnituur gezegd worden.
Volledig scherm
PREMIUM
De classic burger is sober belegd en dat mag ook best van de garnituur gezegd worden. © Vertommen

RESTOTIP. “De Buren is er voor wie houdt van simpele en vers bereide kost”

HAACHTWie van simpel en lekker eten houdt, kan terecht bij Restobar De Buren in Haacht. Sinds jaren een vaste stek langs de Werchtersesteenweg, al dekt de vlag een andere lading nu. De brasserie onderging na ‘Zus en Zus’ niet alleen een naamsverandering, uitbaatster Evy kreeg ook een andere zakenpartner aan haar zijde. 

 1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 2. “Veljkovic moest als spijtoptant zwijgen tegen derden”
  Mechelen/Beveren/Brussel

  “Veljkovic moest als spijtop­tant zwijgen tegen derden”

  Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft in de matchfixingzaak rond de wedstrijd KV Mechelen-Waasland-Beveren van maart 2018 geen rekening gehouden met de spijtoptantenregeling die voetbalmakelaar Dejan Veljkovic had afgesloten met het federaal parket. Die regeling verhinderde hem immers om enige verklaring af te leggen, waardoor hij zich niet volledig heeft kunnen verdedigen. Daarnaast nam de verdediging de tuchtprocedure voor de geschillencommissie en het BAS onder vuur.