Tussen de Bessemhoefweg en de antitankgracht verwijderde de provincie slib uit de Binnenbeek in Haacht. Net als de beek stond de antitankgracht helemaal droog. De bedding is er iets breder en fungeert als zandvang. Zo kan op één locatie het slib makkelijk uit de waterloop gehaald worden, en lijdt de ‘sifon’ onder de antitankgracht minder onder verzanding. 
Ook de Leibeek stroomt via een ‘sifon’ onder de antitankgracht, net opwaarts van de Wijgmaalsesteenweg. Afwaarts van de sifon werd slib weggehaald.
Volledig scherm
Tussen de Bessemhoefweg en de antitankgracht verwijderde de provincie slib uit de Binnenbeek in Haacht. Net als de beek stond de antitankgracht helemaal droog. De bedding is er iets breder en fungeert als zandvang. Zo kan op één locatie het slib makkelijk uit de waterloop gehaald worden, en lijdt de ‘sifon’ onder de antitankgracht minder onder verzanding. Ook de Leibeek stroomt via een ‘sifon’ onder de antitankgracht, net opwaarts van de Wijgmaalsesteenweg. Afwaarts van de sifon werd slib weggehaald. © rv

Provincie verwijdert slib uit waterlopen in strijd tegen wateroverlast

ROTSELAAR/HAACHT/TREMELODe provincie Vlaams-Brabant ruimde de afgelopen weken slib in een aantal waterlopen die ze beheert. Op die manier blijft het behoud van de natuurlijke doorstroming verzekerd en de normale waterafvoer gegarandeerd. Het jaarlijks onderhoud gebeurde onder meer in Rotselaar, Haacht en Tremelo.