De controles zullen plaatsvinden aan of in de nabijheid van de spooroverwegen in onze politiezone zoals Haacht-, Boortmeerbeek- en Wespelaar-station.
Volledig scherm
De controles zullen plaatsvinden aan of in de nabijheid van de spooroverwegen in onze politiezone zoals Haacht-, Boortmeerbeek- en Wespelaar-station. © Koen Moreau

Politie voert in mei actie aan de spooroverwegen

Boortmeerbeek/Haacht/KeerbergenElk jaar sterven er mensen door spoorlopen of door het negeren van de rode knipperlichten op een overweg. Vaak het trieste gevolg van het bewust overtreden van de regels. “Jaarlijks richten we daarom gedurende een maand onze specifieke aandacht aan dit fenomeen en zullen we in mei gerichte controles houden op het negeren van de signalisatie aan de spooroverwegen en het spoorlopen”, stelt politiezone BHK.

  1. Ondanks negatieve berichtgeving: “Brussel ook toevluchtsoord voor LGBTQIA+ gemeenschap”
    PREMIUM
    Brussel

    Ondanks negatieve berichtge­ving: “Brussel ook toevluchts­oord voor LGBTQIA+ gemeen­schap”

    Michaël De Geyter(die/hen), professioneel danser en model, identificeert zichzelf als queer. “Queer zijn betekent dat je jezelf niet in hun hokjes plaats van gender of geaardheid, en je vrij bent om je uit te drukken zoals je dat zelf wil. Het is vooral een mentaliteit van openheid, zowel naar jezelf toe als naar anderen,” zeggen ze. Dat Brussel verre van het perfecte plaatje is, beamen ze. “Het bericht van de 13-jarige transjongen die werd aangevallen, zo’n zaken moeten aangepakt worden. Ik heb ook vrienden die al zijn lastiggevallen.”