Even voorbij het zebrapad werd de 15-jarige Maarten zaterdagavond rond 22.30 uur bij het oversteken gegrepen door een auto.
Volledig scherm
Even voorbij het zebrapad werd de 15-jarige Maarten zaterdagavond rond 22.30 uur bij het oversteken gegrepen door een auto. © Sven Ponsaerts

"Opnieuw jong leven, opnieuw zelfde steenweg"

HAACHT/BOORTMEERBEEKHet dodelijk verkeersongeval op de Provinciesteenweg (N21) in Boortmeerbeek van zaterdagavond, waarbij de 15-jarige Maarten Decat uit Boortmeerbeek om het leven kwam, doet de roep naar een veiligere fietsomgeving opnieuw (en sterker dan ooit) weerklinken. Toch valt er zeker de eerste drie jaar geen grote verbetering te verwachten.

 1. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.
 2. Leuvense brouwers introduceren gelegenheidsbier ‘Putin Huilo’: “Letterlijk te vertalen als ‘Poetin lulhoofd’”
  Leuven/Kessel-Lo

  Leuvense brouwers introduce­ren gelegen­heids­bier ‘Putin Huilo’: “Letterlijk te vertalen als ‘Poetin lulhoofd’”

  Net op tijd voor het Leuven Innovation Beer Festival, een initiatief van het Haachtse Hof Ten Dormaal, voltooiden de vijf groot-Leuvense brouwers hun collab beer ‘Putin Huilo’: een Oekraïens recept van brouwerij Pravda, ter ondersteuning van het oorlogsgeweld. “Mensen zijn teleurgesteld wanneer ze vaststellen dat het een lekker bier geworden is.”