De Kouterstraat in Haacht wordt omgevormd tot een schoolstraat,
Volledig scherm
De Kouterstraat in Haacht wordt omgevormd tot een schoolstraat, © Vertommen

Nieuwe schoolstraat wordt getest in Tildonk

TILDONK/WESPELAARVanaf heden geldt in de Kouterstraat in Tildonk een schoolstraat tussen de inrit van de parking en het Eikeblokplein. In samenspraak met de schooldirecties van de Lambertzhoeve en Sint-Angela besliste het gemeentebestuur om een schoolstraat uit te testen. De Kelfsstraat in Wakkerzeel wordt dan weer definitief een schoolstraat.

 1. TIPS. De leukste halloweentochten in Leuven en het Hageland: griezelen van Diest tot Loonbeek
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  TIPS. De leukste halloween­toch­ten in Leuven en het Hageland: griezelen van Diest tot Loonbeek

  Halloween staat opnieuw voor de deur. In de nacht voor Allerheiligen komen monsters en geesten weer even tot leven, want op 31 oktober spoken ze er zoals elk jaar op los. Zin om vrienden en familie eens goed bang te maken? Of wil je zelf eens goed bang gemaakt worden? Onze regio kent heel wat leuke wandelingen in het thema. Verschillende verenigingen organiseren een eigen halloween-, griezel-, of heksentocht. Wij geven je alvast een aantal tips voor de regio Leuven en het Hageland. Durf jij ernaartoe te gaan?
 2. TIPS. Bier, kaas, wijn, honing en gin: deze 5 lokale producenten laten je meegenieten tijdens Open Producenten Dag
  Leuven/Hageland

  TIPS. Bier, kaas, wijn, honing en gin: deze 5 lokale producen­ten laten je meegenie­ten tijdens Open Producen­ten Dag

  Flanders Food Festival zet al sinds begin deze maand lokale en gezonde voeding in de kijker. Dit weekend organiseren ze voor het eerst Open Producenten Dag. Op 23 en 24 oktober zetten heel wat lokale producenten hun deuren wagewijd open voor hun bezoekers. Ook in de regio Leuven en in het Hageland kan je allerlei verborgen schatten ontdekken. Kom kijken, proeven en genieten! We geven je een overzichtje van alle adressen waar je dit weekend voor één keer gratis kan binnenspringen om kennis te maken met heerlijke producten van bij ons:
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Brand aan tuinhuis blijkt aangestoken
  Haacht

  Brand aan tuinhuis blijkt aangesto­ken

  Zondag om 8 uur ’s morgens merkte de bewoonster van een huis aan de Rijmenamsesteenweg in Haacht dat haar tuinhuis had gebrand. Het tuinhuis stond achteraan de grote tuin en grensde aan bosrijk gebied. Het was aan de achterzijde volledig zwartgeblakerd en de raampjes waren gesmolten. Binnenin was er veel rookschade. Het parket stelde een branddeskundige aan die concludeerde dat het vuur was aangestoken. De recherche van politiezone zal de brand verder onderzoeken.