Demir laadt het papier in de vuilniswagen.
Volledig scherm
Demir laadt het papier in de vuilniswagen. © Vertommen

Minister Zuhal Demir (N-VA) zwoegt een dag als afvalophaler

HaachtVlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) is dinsdagochtend in Haacht en Boortmeerbeek mee op papierronde geweest met de afvalophalers. “Door de lockdown is het huisafval met vijf procent gestegen”, stelt Demir.

 1. Britse variant breekt vooralsnog niet door in Leuven: “Bewoners WZC’s van Zorg Leuven krijgen deze week tweede spuitje”
  Leuven

  Britse variant breekt vooralsnog niet door in Leuven: “Bewoners WZC’s van Zorg Leuven krijgen deze week tweede spuitje”

  Tot op heden lijkt de doorbraak van de Britse of de Zuid-Afrikaans variant nog niet aan de orde in Leuven. Enkel in Home Vogelzang in Heverlee raakten 16 bewoners besmet maar die situatie is onder controle. Volgens burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a) zit de stad ook op schema voor het vaccinatiecentrum in de Brabanthal: “En deze week krijgen de bewoners van de WZC’s van Zorg Leuven hun tweede inenting.”
 2. Protest tegen geschrapte parkeerplaatsen in Ierse Predikherenstraat groeit: “Een garage kopen is voor velen een te duur alternatief”
  Leuven
  2

  Protest tegen geschrapte parkeer­plaat­sen in Ierse Predikhe­ren­straat groeit: “Een garage kopen is voor velen een te duur alterna­tief”

  De geplande heraanleg van de Ierse Predikherenstraat in Leuven blijft de gemoederen beroeren. Na het protest van Marcel Vanmeenen -die eigenaar is van een huis in de straat waar ongeveer de helft van de parkeerplaatsen verdwijnt- laat ook de Leuvense BewonersParticipatie van zich horen. “Echte alternatieven biedt de stad Leuven niet”, aldus Jan Van Langendonck van de koepel van meer dan twintig Leuvense actiecomités.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"