De Wijgmaalse Steenweg wordt volgend jaar aangepakt.
Volledig scherm
De Wijgmaalse Steenweg wordt volgend jaar aangepakt. © rv

Heraanleg Wijgmaalsesteenweg tussen Brugstraat en N21

HAACHTDe Wijgmaalsesteenweg tussen de Brugstraat en de Werchtersesteenweg (N21) wordt in 2023 heraangelegd met een veiliger en comfortabeler fietspad.

 1. Oppositiepartij N-VA haalt zwaar uit naar meerderheid: “Goede evolutie in leegstand? Een applaus voor zichzelf om gebrek aan visie te verdoezelen”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  Oppositie­par­tij N-VA haalt zwaar uit naar meerder­heid: “Goede evolutie in leegstand? Een applaus voor zichzelf om gebrek aan visie te verdoeze­len”

  De leegstand in Leuvense horeca- en handelspanden daalt voor het tweede jaar op rij. Dat verklaarde een opgetogen schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V) eind vorige week. Hoewel de cijfers van vastgoedadviseur Locatus kloppen, ziet oppositielid Katrien Houtmeyers (N-VA) geen reden om tevreden te zijn: “En al zeker niet om jezelf op de borst te kloppen want een goed handelsbeleid is meer dan panden opvullen met pop-ups en fastfoodzaken.”
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.