Pieter Florentie, Maarten Vermeiren en Pieter Steens van de Haachtse Loop en Christine Vandenhole en Laure van het Berrefonds.
Volledig scherm
Pieter Florentie, Maarten Vermeiren en Pieter Steens van de Haachtse Loop en Christine Vandenhole en Laure van het Berrefonds. © rv

Haachtse Loop schenkt 1.000 euro aan Berrefonds

HAACHTDe som van duizend euro hebben de organisatoren van de Haachtse Loop dit jaar geschonken aan het Berrefonds. Met dit bedrag kan de vzw 25 gezinnen een koesterkoffertje schenken wanneer ze een kindje verliezen.

 1. Sjaaltijd warmer: startactie Samen Altijd Warmer windt er geen doekjes om
  Leuven

  Sjaaltijd warmer: startactie Samen Altijd Warmer windt er geen doekjes om

  De winter volhardt, en dus is er meer nood aan warmte dan ooit. Daarom lanceert het burgerinitiatief Samen Altijd Warmer opnieuw de oproep om in actie te schieten voor een organisatie uit de buurt die nauw aan het hart ligt. “De nood om geld in te zamelen, blijft hoog bij de sociale organisaties,” zegt initiatiefnemer Linda Van Rompuy. Met de actie ‘Sjaaltijd Warmer’ geeft het burgerinitiatief alvast de aftrap.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.