Het centrum van Haacht.
Volledig scherm
Het centrum van Haacht. © vertommen

Gemeenteraad gaat door achter gesloten deuren

HaachtTerwijl veel gemeenten weer overschakelen naar digitale vergaderingen, komen de gemeenteraadsleden van Haacht volgende week nog fysiek samen. Op maandag 29 november is het opnieuw gemeenteraad, maar dan wel zonder publiek.

 1. Corruptie bij Delhaize: negen personen en tien bedrijven voor rechtbank. “Schade voor Delhaize was in totaal 953.025 euro”
  Brussel

  Corruptie bij Delhaize: negen personen en tien bedrijven voor rechtbank. “Schade voor Delhaize was in totaal 953.025 euro”

  Het Brusselse parket heeft woensdag gevangenisstraffen van 8 tot 18 maanden en geldboetes gevorderd tegen 9 mensen en 10 bedrijven die betrokken zouden geweest zijn bij corruptiepraktijken rond supermarktenketen Delhaize. Een werknemer van Delhaize, C. zou aannemers gedwongen hebben om hem commissielonen te betalen om werken voor de supermarktketen te mogen uitvoeren. De schade voor Delhaize bedraagt meer dan 950.000 euro. De betrokken werknemer kwam om in een verkeersongeval nog voor hij kon terechtstaan.
 2. Studenten UCLL in de bloemetjes gezet voor bijdrage aan vzw Fara: “ongewenste zwangerschap is helaas nog steeds groot taboe.”
  Leuven

  Studenten UCLL in de bloemetjes gezet voor bijdrage aan vzw Fara: “ongewenste zwanger­schap is helaas nog steeds groot taboe.”

  De Leuvense vzw Fara lanceert deze week een nieuwe tool om vrouwen, mannen en koppels over heel Vlaanderen te begeleiden bij een ongeplande zwangerschap. De online tool kwam mede tot stand dankzij enkele UCLL-studenten, die in het kader van hun bachelorproef Sociaal Werk diepte-interviews en een bevraging uitvoerden bij studenten. De resultaten en de feedback die hieruit voortkwamen, werden verwerkt in de nieuwe tool.
 3. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.