Speelpleinwerking Haacht wint springkastelendag van 3000 euro.
Volledig scherm
Speelpleinwerking Haacht wint springkastelendag van 3000 euro. © Vertommen

FOTOREPORTAGE: Speelewei leeft zich uit op springkastelendag

HaachtVoor de vijfde editie van Dag van de Animator op 29 juli werd een wedstrijd georganiseerd met als hoofdprijs een springkastelendag ter waarde van 3000 euro. 2426 jongeren namen de voorbije weken deel en Speelewei uit Haacht kwam als gelukkige winnaar uit de bus.

 1. Zoon Vlad pakt brons op WK Wielrennen voor junioren, maar papa ‘Cisco Kid’ kon er niet live bij zijn: “Complicaties op heenvlucht zorgden ervoor dat ik moest terugkeren”
  PREMIUM
  Leuven

  Zoon Vlad pakt brons op WK Wielrennen voor junioren, maar papa ‘Cisco Kid’ kon er niet live bij zijn: “Complica­ties op heenvlucht zorgden ervoor dat ik moest terugkeren”

  Al wie dat niet springt, al wie dat niet springt, al wie dat niet springt is... Deze, en vele andere oorwurmen, heeft de wereld te danken aan Francis Van Mechelen (48), a.k.a. Cisco Kid of Dynamite. Zoon Vlad Van Mechelen (18) heeft de wielermicrobe van zijn vader. Hij reed vannacht omstreeks 3 uur het WK wielrennen in Australië en behaalde daar een zeer knappe derde plaats. Francis volgde zijn zoon noodgedwongen vanop de thuisbank, nadat hij tijdens de heenvlucht medische complicaties ervaarde.
 1. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.
 2. WK-muurschildering houdt de herinnering levend: “Het WK gaf de inwoner een trots en feestelijk gevoel. Dat willen we uitstralen.”
  Leuven/Wilsele

  WK-muurschil­de­ring houdt de herinne­ring levend: “Het WK gaf de inwoner een trots en feestelijk gevoel. Dat willen we uitstralen.”

  Dat België hét wielerland bij uitstek is bewees gisteren Remco Evenepoel nog maar eens mijn zijn klinkende overwinning op het wereldkampioenschap. Ook in Leuven sloeg de gekte exact één jaar geleden toe, toen Julian Alaphilippe als eerste over de meet raasde. Een nieuwe muurschildering aan de Kolonel Begaultlaan moet de herinnering aan het Leuvense WK springlevend houden.