Peter Dejaegher met zijn boek 'De Muts'.
Volledig scherm
Peter Dejaegher met zijn boek 'De Muts'. © Foto Ponsaerts

Eigen paraverleden insteek voor 'De Muts'

HAACHTRuim 30 jaar nadat hij zelf als para afzwaaide, schreef Haachtenaar Peter Dejaegher (55) de roman 'De Muts': een fictieverhaal met als insteek zijn ervaring bij de para's in Marche-les-Dames en Schaffen.

 1. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 2. Lammetje doodgebeten in Heverlee: “Door zijn handicap een gemakkelijk slachtoffer”
  PREMIUM
  Heverlee

  Lammetje doodgebe­ten in Heverlee: “Door zijn handicap een gemakke­lijk slachtof­fer”

  Op de weide van Henri Gille (74) in Heverlee is in de nacht van woensdag op donderdag een lammetje doodgebeten. Het dier van amper zeven weken oud werd met de papfles opgevoed en liep alleen in de weide omdat hij verstoten werd door de andere schapen. “Ik weet welk dier het gedaan heeft”, zegt Henri. “Ik vind het heel erg. Het lammetje was ongelofelijk affectief en speels.”
 1. Leuven steekt tandje bij voor propere pleinen en parken: “Voor het eerst worden populaire plekken ook 's nachts en in het weekend opgeruimd”
  Leuven

  Leuven steekt tandje bij voor propere pleinen en parken: “Voor het eerst worden populaire plekken ook 's nachts en in het weekend opgeruimd”

  Door de coronacrisis hebben de Leuvenaars de pleinen en parken herontdekt. Doorgaans levert dat geen berg afval op maar soms loopt het wel eens mis. Daarom steekt de stad een tandje bij om de populaire plekken proper te houden. “We blijven ook zoeken naar mogelijkheden om verder te vergroenen, onder meer met de opfrissing van het Stadspark, de Kruidtuin en de Philipssite”, zegt schepen Lalynn Wadera (Vooruit).
 1. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt

 2. Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid
  Play

  Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid