Dag van de ambachten. De kerk in Wakkerzeel, Danielle Depoortere met een groep vrijwilligers.
Volledig scherm
PREMIUM
Dag van de ambachten. De kerk in Wakkerzeel, Danielle Depoortere met een groep vrijwilligers. © Vertommen

“De schilderijen waren er slecht aan toe.” Restauratiewerken Atelier Amber na een jaar voltooid in Sint-Hubertuskerk Wakkerzeel

WakkerzeelWie wel eens met de fiets vanuit Leuven naar Werchter reed herinnert zich ongetwijfeld het pittoreske gehucht Wakkerzeel. Kenmerkend is het charmante kerkje in het midden van de Haachtse deelgemeente. Weinigen weten dat dit stukje geschiedenis twee topstukken van de Leuvense schilder Pieter-Jozef Verhaegen (1728-1811) herbergt. Een ongelukkig voorval maakte een hoogdringende restauratie van beide werken nodig. Het resultaat kan op zondag 21 november worden bewonderd op de Dag van de Ambachten. Uw reporter kon alvast een kijkje nemen.  

0 reacties

 1. Corruptie bij Delhaize: negen personen en tien bedrijven voor rechtbank. “Schade voor Delhaize was in totaal 953.025 euro”
  Brussel

  Corruptie bij Delhaize: negen personen en tien bedrijven voor rechtbank. “Schade voor Delhaize was in totaal 953.025 euro”

  Het Brusselse parket heeft woensdag gevangenisstraffen van 8 tot 18 maanden en geldboetes gevorderd tegen 9 mensen en 10 bedrijven die betrokken zouden geweest zijn bij corruptiepraktijken rond supermarktenketen Delhaize. Een werknemer van Delhaize, C. zou aannemers gedwongen hebben om hem commissielonen te betalen om werken voor de supermarktketen te mogen uitvoeren. De schade voor Delhaize bedraagt meer dan 950.000 euro. De betrokken werknemer kwam om in een verkeersongeval nog voor hij kon terechtstaan.
 2. RESTOTIP. Bistro Mariette: “Een babbel bij lekker eten en een goed glas wijn”
  PREMIUM
  Wilsele

  RESTOTIP. Bistro Mariette: “Een babbel bij lekker eten en een goed glas wijn”

  De ster van Bistro Mariette, een relatieve nieuwkomer in het culinaire aanbod van Groot-Leuven, schoot op korte tijd de hoogte in. Hoewel een ster misschien wat ver gaat, mag chef-kok Koen Lienard (53) zich met een eervolle vermelding in de jongste editie van de Gault&Millaugids met recht en rede op de borst kloppen. “Dat hadden we, zeker na een hobbelige start in volle coronalockdown, nooit verwacht,” zegt Karin Merci (52). Hoog tijd voor een bezoekje. Al onze restotips uit Leuven en het Hageland vind je in ons dossier.
 1. Dichten, fotograferen met je smartphone of je eigen strip verzinnen: zeven leuke workshops voor de winter in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Dichten, fotografe­ren met je smartphone of je eigen strip verzinnen: zeven leuke workshops voor de winter in Leuven en het Hageland

  Nieuwjaar ligt alweer een poosje achter ons en het normale leven is weer op gang gekomen. Hoog tijd dus om werk te maken van je goede voornemens. Misschien had jij wel het plan opgevat om in 2022 iets nieuw te leren, maar weet je nog niet wat. Wij zochten uit welke workshops er deze winter op het programma staan in de regio Leuven en het Hageland. Wat dacht je bijvoorbeeld van druiven snoeien in Oud-Heverlee, gedichten schrijven in Tienen of mandenvlechten in Keerbergen?