Acteur Bert Gooris en regisseur Marc van Leuven tussen de decorstukken.
Volledig scherm
PREMIUM
Acteur Bert Gooris en regisseur Marc van Leuven tussen de decorstukken. © Vertommen

Bert (30) die door slepende spierziekte in rolstoel belandde, krijgt toneelstuk op zijn lijf geschreven door bevriend regisseur: “Dit smaakt naar meer”

LEUVEN/LUBBEEKEen toneelstuk op zijn lijf geschreven. Dat is wat een bevriend regisseur voor Bert Gooris (30) uit Leuven deed. Door de slepende spierziekte Duchenne belandde hij in een rolstoel zodat schitteren op de bühne geen evidentie meer was. Tot nu. “Ik speel de maffiabaas Umberto. Ik wilde eens iemand overhoop schieten”, lacht de Leuvenaar.

 1. Filmmaker Lode Desmet (57) ruilde WK wielrennen voor ‘Leuven in lockdown’: “Geroezemoes aan de schoolpoort over besmet kind. En toen bleef ik filmen”
  PREMIUM

  Filmmaker Lode Desmet (57) ruilde WK wielrennen voor ‘Leuven in lockdown’: “Geroeze­moes aan de school­poort over besmet kind. En toen bleef ik filmen”

  Op het documentairefestival Docville vond zopas de première van ‘Parcours’ plaats. Filmmaker Lode Desmet (57), die eerder onder meer in opdracht van BBC als vlieg op de muur de Brexitonderhandelingen mocht vastleggen, richtte zijn lens ditmaal op zijn eigen stad. ‘Parcours’ werd een portret van een Leuven in lockdown, en de weerbaarheid van de mens.
  Leuven
 2. Verbouwing afgelegen huis kost ‘Blind Gekocht’-koppel 616 euro aan… brieven: “Plots hadden we 88 ‘buren’ die aangetekend schrijven kregen”
  PREMIUM

  Verbouwing afgelegen huis kost ‘Blind Ge­kocht’-kop­pel 616 euro aan… brieven: “Plots hadden we 88 ‘buren’ die aangete­kend schrijven kregen”

  Verbouwen na gezinsuitbreiding: het hoeft geen opzien te baren. Maar toen ‘Blind Gekocht’-deelnemers Tom Robberechts (31) en Vicky Van Der Elst (29) eraan begonnen, kregen ze plots een factuur van 616 euro in de bus. Kosten die de stad Mechelen hen aanrekent, nadat in het kader van een openbaar onderzoek rond hun verbouwingswerken, 88 buren aangetekend aangeschreven werden. “Omdat een klein stukje tuin grenst aan het perceel van een flatgebouw...”
  Mechelen