De herten werden door een onbekende ‘bevrijd’.
Volledig scherm
PREMIUM
De herten werden door een onbekende ‘bevrijd’. © vertommen

50 herten ontsnappen uit weide in Tildonk: “Ik heb een vermoeden van wie het hek heeft opengezet, maar ik kan niks bewijzen”

Opvallend zicht in Tildonk donderdag: de politie moest met man en macht op zoek naar zo’n vijftig ontsnapte edelherten die de buurt op stelten zetten. Eigenaar Hugo Beckers (62) heeft een sterk vermoeden dat iemand het hek met opzet heeft opengezet en is er het hart van in: “Ik begrijp niet dat iemand zoiets doet, dit veroorzaakt heel wat ellende voor mij en anderen.” Intussen zijn de meeste diertjes wel weer terecht.

 1. RESTOTIP. El Cardenal : Indiër 'Bobby' runt Mexicaans restaurant
  PREMIUM
  Tienen

  RESTOTIP. El Cardenal : Indiër 'Bobby' runt Mexicaans restaurant

  El Cardenal opende deze winter de deuren in het centrum van Tienen, op de prachtig vernieuwde Grote Markt. De zaakvoerder en chef-kok werkte voordien ruim 20 jaar in een Mexicaans restaurant in Boutersem. Toch droomde de 47-jarige Surjit Singh Bopprai, Bobby voor de vrienden, om een eigen zaak te starten. Op het menu staan dus typische Mexicaanse gerechten, die je ook kunt afhalen. Met de helaas stijgende coronacijfers hebben we even geen zin om ons in de drukte te begeven en opteren we voor het laatste.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.