1. “Er lagen goudstaven begraven onder het kippenhok”: speurtocht naar erfgenamen Hilda Verlaenen na jaar tot goed einde gebracht
  PREMIUM
  Herent
  9

  “Er lagen goudstaven begraven onder het kippenhok”: speurtocht naar erfgenamen Hilda Verlaenen na jaar tot goed einde gebracht

  637.000 euro. Zo veel geld liet de Herentse Hilda Verlaenen (82) na toen ze overleed in 2004. Maar erfgenamen waren er niet. Althans, zo leek het toch eerst. Op zoek naar onbekende nazaten doorkruiste Axel Daeseleire het hele land voor het tweede seizoen van ‘Erfgenaam Gezocht’. Die zoektocht naar de bloedverwanten van Hilda Verlaenen, laatste telg van een rijke familie, bleef een jaar lang op een dood spoor. Tot die achternicht uit Oostakker opdook. “Maar rijk zullen we hier niet van worden.”
 1. 5x weekendtips in Leuven en het Hageland: van streetartwandeling tot musicalvoorstelling ‘The Wizard of Oz’ en dansen met de Romeo’s
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  5x weekend­tips in Leuven en het Hageland: van streetart­wan­de­ling tot musical­voor­stel­ling ‘The Wizard of Oz’ en dansen met de Romeo’s

  Nog geen plannen voor het weekend van 28 en 29 januari? Perfect, want met deze tips vind je zeker een goede reden om er samen met je vrienden, familie of gezin op uit te trekken. Onze redactie verzamelde een divers aanbod aan activiteiten. Lees snel verder en ontdek wat Leuven en het Hageland dit weekend te bieden hebben.
 2. Slapen tussen werk van Dalí en Big Bill kan vanaf Valentijn in eerste kunsthotel van Leuven: “Iedere kamer vertelt zijn eigen verhaal”
  PREMIUM
  Leuven

  Slapen tussen werk van Dalí en Big Bill kan vanaf Valentijn in eerste kunsthotel van Leuven: “Iedere kamer vertelt zijn eigen verhaal”

  Leuven is een hotel rijker en wat voor eentje: een kunsthotel met veel aandacht voor kunstenaars met Belgische en Leuvense roots maar ook voor internationale toppers. Elk van de 15 kamers vertelt een bijzonder verhaal en werd zorgvuldig ingericht door uitbaters Rikky en Eleni Evers. “Van Big Bill tot Dalí… in M Street Art Lodging ga je op een kunstzinnige ontdekkingsreis. Mijn droom is werkelijkheid geworden”, vertelt Rikky Evers (67). Eén kamer staat niet in het teken van kunst, maar wel van een andere Leuvense trots.
 1. IN BEELD. Kersverse Gouden Schoenwinnares keert huiswaarts met trofee: “Mijn telefoon is ontploft, maar ik beloof iedereen terug te bellen”
  Leuven

  IN BEELD. Kersverse Gouden Schoenwin­na­res keert huiswaarts met trofee: “Mijn telefoon is ontploft, maar ik beloof iedereen terug te bellen”

  “Historisch.” Zo werd de verkiezing van de Gouden Schoen omschreven in het perslokaal van OH Leuven. Niet alleen mocht de club vier nominaties leveren voor de verkiezing in het vrouwenvoetbal, als eerste doelvrouw ooit mocht Nicky Evrard de allerhoogste erkenning in het voetbal mee naar huis nemen. Deze middag nam de kersverse Gouden Schoen even de tijd voor een praatje.
 2. Heistenaar Dirk Calander staat al 30 jaar op de planken als travestiet en speelt jubileumshows in Zwaneberg: “Begonnen in de cafés voor 1.000 frank”
  Heist-op-den-Berg

  Heistenaar Dirk Calander staat al 30 jaar op de planken als travestiet en speelt jubileum­shows in Zwaneberg: “Begonnen in de cafés voor 1.000 frank”

  Van Amsterdam, Keulen en Berlijn tot Londen, Ibiza en de caféplanken van Vlaanderen: de afgelopen jaren heeft Heistenaar Dirk Calander (46) de travestietenshows aan elkaar geregen. Om zijn 30ste jaar als travestiet te vieren speelt Dirk, die optreedt onder de naam Vinyl Desertstorm, komende maand jubileumshows in CC Zwaneberg. “Naar een travestietenshow gaan kijken, wordt ondertussen geaccepteerd.”
 1. Klinkers op speelplaats van basisschool maken plaats voor boom en struiken
  Bonheiden

  Klinkers op speel­plaats van basis­school maken plaats voor boom en struiken

  In de basisschool Gekko in Bonheiden zijn de ouders en directie gestart met het aanplanten van één boom en verschillende (bessen)struiken. De vergroening van de speelplaats kadert in het project van de Departement Omgeving van de Vlaamse Overheid samen met het Regionaal Landschap Rivierenland om scholen te ontharden. “We zien dat kinderen liever en beter ontspannen in een groenere ruimte en door meer variatie in het reliëf op de speelplaats”, vertellen onderwijsschepen Bart Vanmarcke (Open VLD) en schepen van ruimtelijke ordening en milieu Mieke Van den Brande (CD&V). “Bovendien zal de boom ook voor extra schaduw op een zomerse dag.” Zij kwamen de gelegenheidstuinders van de gemeentelijke basisschool donderdagochtend een hart onder de riem steken. Nadat de ouders en directie de nodige sleuven en putten voor de boom en struiken hadden gemaakt, was het effectief planten weggelegd voor de leerlingen.
 1. Stad Leuven schrapt verbod op CBD-winkels die legale cannabisproducten verkopen: “Reglement niet afdwingbaar”
  PREMIUM
  Leuven

  Stad Leuven schrapt verbod op CBD-win­kels die legale cannabis­pro­duc­ten verkopen: “Reglement niet afdwing­baar”

  Het Leuvense stadsbestuur schrapt op eigen initiatief het verbod op CBD-winkels op minder dan een kilometer van een school. CBD-shops zijn handelszaken die producten met een legale hoeveelheid cannabis verkopen. Ze verdwenen in juni 2020 uit het straatbeeld in hartje Leuven maar zijn nu weer toegelaten. “De Raad van State heeft gelijkaardige reglementen in Hasselt en Mechelen vernietigd”, aldus burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit).