Kathleen Nuyts herstelt in het Herentalse ziekenhuis na haar val met haar paard
Volledig scherm
PREMIUM
Kathleen Nuyts herstelt in het Herentalse ziekenhuis na haar val met haar paard © rv

Zwaargewonde amazone Kathleen (44) nog steeds in ziekenhuis: “Zeven gebroken ribben en klaplong, maar verlies van Glow doet meeste pijn”

Grobbendonk/VorselaarEen ontspannen herfstwandeling met haar paard Glow kende zaterdag een trieste afloop voor Kathleen Nuyts (44) uit Grobbendonk. Haar trouwe metgezel raakte verstrikt in prikkeldraad aan een landweg op de grens van Grobbendonk, Vorselaar en Pulle. Nuyts kwam zwaar ten val en ligt nog steeds in het ziekenhuis. “Glow geraakte zo ernstig verwond dat de dierenarts hem heeft laten inslapen.” 

 1. Onze weekendtips voor de Kempen: De extra feestkilo’s eraf wandelen of genieten van de kortingen tijdens het eerste soldenweekend
  PREMIUM
  Kempen

  Onze weekend­tips voor de Kempen: De extra feestkilo’s eraf wandelen of genieten van de kortingen tijdens het eerste soldenweek­end

  De eindejaarsdagen en bijhorende gezellige etentjes liggen ondertussen enkele dagen achter ons, de hoogste tijd om die extra feestkilo’s er terug af te wandelen. Wij maakten een selectie van leuke mogelijkheden om alleen, met vrienden of met het gezin de deur uit te gaan in het weekend van 8 en 9 januari. Driekoningenwandeling, de laatste lampjes van Sfeerenthout, een echte winterwandeling of genieten van het eerste soldenweekend. Sportiever en goedkoper kan het nieuwe jaar niet ingezet worden!
 1. Gemeenten politiezone Regio Turnhout zijn het vuurwerk beu: “Er komen gerichte acties in onze zone en we moeten federaal streven naar verbod op verkoop”
  Kempen

  Gemeenten politiezo­ne Regio Turnhout zijn het vuurwerk beu: “Er komen gerichte acties in onze zone en we moeten federaal streven naar verbod op verkoop”

  De politiezone Turnhout wil op initiatief van burgemeester Bart Craane (CDE-Vlim.be) van Beerse de volgende eindejaarsperiode gerichte acties voeren tegen het illegaal afsteken van vuurwerk. Craane kreeg bijval van héél de politieraad. Zijn collega Paul Van Miert (N-VA) van Turnhout wil via Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers alle Vlaamse burgemeester op dezelfde lijn krijgen. Hij gaat zelfs nog een stap verder en kijkt naar het federaal niveau. “Het enige dat helpt is een verbod op verkoop”, aldus Van Miert. Afgelopen weekend doken levensgevaarlijke taferelen op uit Hoogstraten en Essen.