V.l.n.r. : Herman Van Tendeloo, Sus Bressers, Cyriel Denolf, Paul Van Rompaey,Rik Willemsen & Jos Celen.
Volledig scherm
V.l.n.r. : Herman Van Tendeloo, Sus Bressers, Cyriel Denolf, Paul Van Rompaey,Rik Willemsen & Jos Celen. © Foto Vanderveken

Zes gepensioneerde vrienden verschepen 200 fietsen naar Senegal

VORSELAAR/GROBBENDONKDe Hoptimisten, zes gepensioneerde vrienden uit Vorselaar en Grobbendonk, hebben het voorbije jaar maar liefst 200 fietsen verzameld. Die zullen binnekort naar Senegal verscheept worden.

  1. Horeca Vlaanderen staat niet weigerachtig tegenover nieuwe avondklok: “Cafés sluiten om 23 uur? Dan geef je vrijgeleide voor minder gecontroleerde feesten”
    PREMIUM

    Horeca Vlaanderen staat niet weigerach­tig tegenover nieuwe avondklok: “Cafés sluiten om 23 uur? Dan geef je vrijgelei­de voor minder gecontro­leer­de feesten”

    Horeca Vlaanderen staat zeker niet weigerachtig tegenover het opnieuw invoeren van een avondklok in de strijd om het aantal coronabesmettingen weer te doen dalen. Meer handhaving binnen de eigen sector, maar zeker ook daarbuiten, is volgens de sector van levensbelang. “De avondklok in Antwerpen heeft zijn nut bewezen. Door de cafés om 23 uur te sluiten geef je een vrijgeleide om in een ongecontroleerde omgeving verder te feesten”, zegt Paul Snoeys van Horeca Vlaanderen. Ze ijveren ook voor een gemeenschappelijk sluitingsuur voor héél de horeca.