Walter 'Wakke' Roelants bij de aankomst in Andalousië
Volledig scherm
Walter 'Wakke' Roelants bij de aankomst in Andalousië © RV

Walter Roelants (60) start over maand aan strafste onderneming uit zijn leven: “Mijn grootste vrees? Verdwalen in de woestijn”

GrobbendonkBinnnen iets meer dan een maand start Grobbendonkenaar Walter Roelants (60), ‘Wakke’ voor de vrienden, aan misschien wel de strafste onderneming uit zijn leven. De ex-motorcrosser staat op 3 januari aan de start van de Dakar Rally die plaatsvindt in Saudi-Arabië. De legendarische woestijnrally bestaat in 2021 uit twaalf etappes met een totale lengte van ongeveer 7.700 kilometer.

 1. Je camper parkeren en dan lekker dineren: De Wingerd serveert coronaveilig viergangenmenu in mobilhomes
  PREMIUM
  Vorselaar

  Je camper parkeren en dan lekker dineren: De Wingerd serveert coronavei­lig viergangen­me­nu in mobilhomes

  Lockdown 2.0 hakt er bij alle horecazaken erg diep in, maar Jolien en Pieter van restaurant De Wingerd in Vorselaar geven de sluiting toch een positieve wending. Op zaterdagavond 16 januari verwelkomden zij hun gasten voor een bijzondere, maar coronaveilige restaurantbeleving. De gasten schoven namelijk niet de voetjes onder tafel in het restaurant, maar in hun eigen camper en kregen een viergangenmenu op gastronomisch niveau voorgeschoteld.
 2. Tot eind februari werken aan ‘probleemoverweg’: “Wissel 100 meter opschuiven en de overweg zal per jaar vier keer minder dicht moeten”
  Herentals

  Tot eind februari werken aan ‘probleem­over­weg’: “Wissel 100 meter opschuiven en de overweg zal per jaar vier keer minder dicht moeten”

  Tot eind februari vernieuwt infrastructuurbeheerder Infrabel de overweg van de Belgiëlaan in Herentals. Deze overweg moest in het verleden gemiddeld om de drie maanden dicht voor onderhoud, vier keer meer dan normaal. Specialisten van de infrastructuurbeheerder pakken de problemen nu structureel aan waardoor de overweg veiliger, geluidsarmer en comfortabeler wordt. In totaal gaat het om een investering van ruim 1 miljoen.
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"