Walter 'Wakke' Roelants bij de aankomst in Andalousië
Volledig scherm
Walter 'Wakke' Roelants bij de aankomst in Andalousië © RV

Walter Roelants (60) start over maand aan strafste onderneming uit zijn leven: “Mijn grootste vrees? Verdwalen in de woestijn”

GrobbendonkBinnnen iets meer dan een maand start Grobbendonkenaar Walter Roelants (60), ‘Wakke’ voor de vrienden, aan misschien wel de strafste onderneming uit zijn leven. De ex-motorcrosser staat op 3 januari aan de start van de Dakar Rally die plaatsvindt in Saudi-Arabië. De legendarische woestijnrally bestaat in 2021 uit twaalf etappes met een totale lengte van ongeveer 7.700 kilometer.

 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 2. Troostconcerten op begraafplaatsen om overledenen tijdens corona te gedenken: “Graven waarvan concessie niet verlengd is, krijgen kaarslichtjes”
  Grobbendonk

  Troostcon­cer­ten op begraaf­plaat­sen om overlede­nen tijdens corona te gedenken: “Graven waarvan concessie niet verlengd is, krijgen kaarslicht­jes”

  Het lokaal bestuur van Grobbendonk organiseert op 10 en 11 mei twee troostconcerten met een tweeledige insteek. Het coronavirus zette de wereld op slot en heel wat mensen konden niet op een gepaste manier afscheid nemen van hun geliefde. De concerten gelden als herdenkingsmoment voor alle overledenen tijdens corona. Omdat enkele concessies op de begraafplaatsen aflopen gelden de concerten eveneens als herdenkingsmoment om zo op gepaste wijze afscheid te nemen van het graf.