Binnenkort verdwijnen de 'moordstrookjes' langs de N13 in Grobbendonk
Volledig scherm
Binnenkort verdwijnen de 'moordstrookjes' langs de N13 in Grobbendonk © Jurgen Geyselings

Volgende maand worden veiligere fietspaden langsheen N13 aangelegd: “Zo verdwijnen de moordstrookjes langs de drukke weg”

GrobbendonkVanaf midden mei worden de gevaarlijke fietsstroken langs de N13 in Grobbendonk aangepakt. Het stuk tussen Nijlen en het op- en afrittencomlex van de E313 krijgt volwaardige en afgescheiden fietspaden. Samen met deze werken installeert Fluvius een modern rioleringsstelsel en worden het kruispunt Lindekens en de straten Lambertusheide en Nieuwendijk onder handen genomen. De werken duren tot het najaar van 2022 en zijn goed voor een investering van ruim 6 miljoen euro.

 1. Exact 10 jaar geleden overleed wielrenner Rob Goris onverwacht in zijn slaap: aan tafel bij Karl Vannieuwkerke in ‘Vive le Vélo’ de avond ervoor, leek Goris kerngezond
  PREMIUM
  Herentals

  Exact 10 jaar geleden overleed wielrenner Rob Goris onverwacht in zijn slaap: aan tafel bij Karl Vannieuw­ker­ke in ‘Vive le Vélo’ de avond ervoor, leek Goris kerngezond

  5 juli 2012. Exact tien jaar geleden overleed wielerprof Rob Goris op dertigjarige leeftijd in de Normandische badplaats Honfleur. De dag voor zijn overlijden was de goedgemutste sportman uit Herentals nog op bezoek in de Tour en te gast in ‘Vive le Vélo’, het programma over de Tour op Eén. Een hartfalen werd de voormalige kapitein van de nationale ijshockeyploeg fataal.
 2. Festival Na Fir Bolg verwacht 15.000 bezoekers: “Genieten van goede muziek met een frisse tripel in een glas, meer moet dat niet zijn!”
  PREMIUM
  Vorselaar

  Festival Na Fir Bolg verwacht 15.000 bezoekers: “Genieten van goede muziek met een frisse tripel in een glas, meer moet dat niet zijn!”

  “DJ’s? Daar doen wij niet aan mee”, klinkt het vastberaden bij festivalorganisator Luc Janssens van Na Fir Bolg. “Niks boven een live-optreden van een echte band.” Komend weekend staan bijna dertig muziekgroepen verspreid over drie festivaldagen op de Vorselaarse festivalpodia. Met headliners als Guido Belcanto, Clement Peerens Explosition en wereldster Amy MacDonald verwacht men 15.000 festivalgangers.
 1. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.