Mathias Delsemme en Nick Janssens uit Grobbendonk waren vorige week met hun nummer 'Grobbendoenk Jom' op Studio Brussel te horen
Volledig scherm
Mathias Delsemme en Nick Janssens uit Grobbendonk waren vorige week met hun nummer 'Grobbendoenk Jom' op Studio Brussel te horen © Joel Hoylaerts/Photo News

Passage op StuBru blaast ‘Grobbendoenk Jom’ nieuw leven in: “Naast het lied hebben we wapenschild van ons dorp op bovenbeen getattoeëerd”

GrobbendonkEen uit de hand gelopen grap met een ‘haknummer’ over Grobbendonk werd vorige week op Studio Brussel na 10 jaar weer leven in geroepen. ‘Grobbendoenk Jom’ knalde in heel Vlaanderen door de boxen door toedoen van Equal Idiots-zanger Thibault Christiaensen. Wij zochten dinsdagavond de makers DT PRO HAK uit Grobbendonk op om te horen hoe zij dit beleven.

 1. Ondergrondse pijpleiding lijkt Herenthoutenaren te sparen van onteigeningen
  Herenthout

  Ondergrond­se pijplei­ding lijkt Herenthou­te­na­ren te sparen van onteigenin­gen

  Als alles volgens plan verloopt, wordt in 2023-2024 gestart met de aanleg van een ondergrondse pijpleiding voor het transport van propaangas en CO2 tussen het Duitse Ruhrgebied en de Antwerpse haven. Op tafel liggen drie tracés van 130, 150 en 170 kilometer. Er zullen tussen 18 en 80 woningen onteigend worden. Ook door onze regio loopt een mogelijk tracé van de pijpleiding. Wanneer we de kaart erbij nemen lijkt Herenthout alvast gespaard te blijven van onteigeningen.
 2. Turnhout krijgt drugopvolgingskamer: rechtbank gaat jonge Kempense criminelen intensief begeleiden
  PREMIUM
  Kempen

  Turnhout krijgt drugopvol­gings­ka­mer: rechtbank gaat jonge Kempense criminelen intensief begeleiden

  Binnen de rechtbank in Turnhout wordt vrijdag de zogenaamde drugopvolgingskamer (DOK) gelanceerd. De bedoeling is om druggebruikers die criminele feiten plegen niet meteen te straffen, maar intensief te begeleiden. Zodat ze weer op het rechte pad komen. “De DOK richt zich op beklaagden die feiten plegen om hun drugverslaving te financieren. Beklaagden die drugs verkopen uit louter winstbejag maken geen deel uit van de doelgroep”, klinkt het.
 1. Grobbendonkenaren vormen na begrafenis erehaag voor Jefke Prims: “Hij was onze laatste dorpsfiguur”
  Grobbendonk

  Grobbendon­ke­na­ren vormen na begrafenis erehaag voor Jefke Prims: “Hij was onze laatste dorpsfi­guur”

  In de kerk van Grobbendonk werd vandaag afscheid genomen van Jefke Prims, één van de bekendste inwoners van het dorp. Hij overleed vorige week dinsdag thuis op 71-jarige leeftijd. Buiten aan de kerk en op weg naar het kerkhof verzamelden honderden dorpsgenoten om hem met een erehaag - netjes op anderhalve meter van elkaar - een laatste groet te brengen. Jefke zette zich gedurende zijn leven in voor de vele verenigingen in Grobbendonk en kreeg een gepaste afscheidsbrief van burgemeester Marianne Verhaert (GiB).
 1. Indrukwekkende timelapse laat zien hoe slecht sigarettenpeuken zijn voor de natuur
  Play
  Onze Natuur

  Indrukwek­ken­de timelapse laat zien hoe slecht sigaretten­peu­ken zijn voor de natuur

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis