Op de Grobbendonkse kerkhoven zijn de plaatsjes beperkt om nieuwe grafmonumenten te plaatsen. RECHTS: burgemeester Marianne Verhaert (GiB).
Volledig scherm
Op de Grobbendonkse kerkhoven zijn de plaatsjes beperkt om nieuwe grafmonumenten te plaatsen. RECHTS: burgemeester Marianne Verhaert (GiB). © Jurgen Geyselings

Oude graven moeten plaatsmaken voor nieuwe:
“Iedereen krijgt de kans om de concessies van de bestaande grafzerken te hernieuwen of te verlengen”

GrobbendonkOp de drie begraafplaatsen op het grondgebied van Grobbendonk heerst momenteel een schaarste betreffende het plaatsen van nieuwe zerken voor de overleden inwoners. Om in de toekomst geen gebrek aan plaats te hebben, keurde het gemeentebestuur een nieuw huishoudelijk reglement goed. Op die manier zullen de oude graven op het kerkhof kunnen plaatsmaken voor nieuwe.

 1. Belgische vuurwerkfederaties vragen Berx verbod te herzien: “Moeten we alle dingen die leuk zijn dan gaan verbieden?”
  Provincie Antwerpen

  Belgische vuurwerkfe­de­ra­ties vragen Berx verbod te herzien: “Moeten we alle dingen die leuk zijn dan gaan verbieden?”

  De Belgische Vuurwerk Federatie, Federatie Vuurwerk Detailhandelaars en de Groupement Artificiers Pyrotechnique Securité vragen in een open brief aan provinciegouverneur Cathy Berx én aan de federale regering om het totale vuurwerkverbod te herbekijken. “Onze producten zijn veilig en legaal, en samenscholingen zijn te vermijden door alleen vuurwerk toe te laten op privéterrein. En drukte vermijden op de spoedafdelingen? Er gebeuren ook ongevallen met fonduestellen. Moeten we alle dingen die leuk zijn dan gaan verbieden?”
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren