Op de openbare markten in de Netelandgemeenten is de mondmaskerplicht opnieuw van kracht
Volledig scherm
Op de openbare markten in de Netelandgemeenten is de mondmaskerplicht opnieuw van kracht © Wannes vansina

Opnieuw mondmaskerplicht op openbare markten

NetelandDe burgemeesters van samenwerkingsverband Neteland beslisten tijdens een vergadering van de zonale crisiscel om terug de mondmaskerplicht in te voeren op de openbare markten in hun gemeenten.

 1. Ex-Herenthoutenaar Walter Grootaers komt langs op jubileumfeest Clamotte Rock: “Geen beter verjaardagsgeschenk voor het festival dan De Kreuners”
  Herenthout

  Ex-Herenthou­te­naar Walter Grootaers komt langs op jubileum­feest Clamotte Rock: “Geen beter verjaar­dags­ge­schenk voor het festival dan De Kreuners”

  Clamotte Rock pakt uit met een headliner van formaat op de eerste festivaldag van hun jubileumeditie. De Kreuners nemen op 26 mei het festivalpodium in. ‘Opper-kreuner’ Walter Grootaers komt zo terug naar een plek die voor hem welbekend is. De zanger woonde een tijdje in Herenthout en stond meermaals op het podium van de legendarische Zaal Lux. Afsluiten doet men op de eerste van drie Clamotte Rockdagen op de beats van Discobaar A Moeder.
 2. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrappenhuis voor de appartementen hierboven”
  Livios

  Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrap­pen­huis voor de appartemen­ten hierboven”

  Een volledig lege loft van zes meter hoog kopen en die vervolgens helemaal inrichten? Architect Marijn Horlings durfde die uitdaging aangaan. Ze deelde deze casco woning in het hartje van Amsterdam verre van standaard in. Ze liet alles open waardoor het daglicht langs verschillende kanten naar binnen stroomt. Bouwsite Livios toont het resultaat.