De brandweerwagen moest uit de gracht getakeld worden.
Volledig scherm
De brandweerwagen moest uit de gracht getakeld worden. © Marc De Roeck

Ook voor de brandweer is het glad: bluswagen schuift de gracht in

grobbendonk/vorselaarEen brandweerwagen van de post Grobbendonk is zondag iets na de middag door het gladde wegdek in de gracht geschoven op de Heirbaan in Grobbendonk, pal aan de grens met Vorselaar. “De schade valt al bij al mee, enkel de voorlamp rechts is stuk”, zegt burgemeester Marianne Verhaert (GiB).

 1. Europees kampioen BBQ opent twee nieuwe horecazaken in Herentals: “Schrik niet wanneer een tafel vol visbokalen of vol bakken prei vanachter het gordijn verschijnt”
  PREMIUM
  Herentals

  Europees kampioen BBQ opent twee nieuwe horecaza­ken in Herentals: “Schrik niet wanneer een tafel vol visbokalen of vol bakken prei vanachter het gordijn verschijnt”

  Aan de oever van de Kleine Nete, vlakbij het stadscentrum van Herentals, zwiert Olenaar Jelle Ver Berne dit weekend de (terras)deuren van één van zijn - u leest het goed - twee (!) nieuwe horecazaken open. In het Koetshuis van het nabijgelegen Kasteel Le Paige opent de ondernemer zaterdag ‘Bistro Le Paige’. Vanaf het kan en mag opent hij naast de bistro zijn paradepaardje: Restaurant Tafereel. De tafel van 16 meter zal hier tijdens een zesgangenmenu regelmatig verdwijnen achter een mysterieus gordijn. Rarara...
 2. Vorselaar steunt plaatselijke horeca: “Terrasbelasting afgeschaft, ook na corona. Voorgoed dus!”
  Vorselaar

  Vorselaar steunt plaatselij­ke horeca: “Terrasbe­las­ting afgeschaft, ook na corona. Voorgoed dus!”

  Met de opening van de horeca op zaterdag 8 mei tellen velen onder ons af richting het eerste terrasje met onze bubbel. Inderdaad, het zal een terrasje worden aangezien de binnenruimtes van de cafés en restaurants nog niet open mogen. Ook in Vorselaar zet het gemeentebestuur zijn beste beentje voor om de plaatselijke horeca te ondersteunen tijdens deze beperkte opening. Wij gingen eens luisteren bij burgemeester Lieven Janssens (ACTIEV) hoe de terrasopening in z’n werk gaat.
 1. Stunt op snelweg blijkt levensreddend manouvre te zijn
  Play

  Stunt op snelweg blijkt levensred­dend manouvre te zijn

 2. Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'
  Play

  Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'