De aankoop werd bekendgemaakt op de Netedag, die plaatsvond op het domein van de familie d'Ursel.
Volledig scherm
De aankoop werd bekendgemaakt op de Netedag, die plaatsvond op het domein van de familie d'Ursel. © Foto Vanderveken

Natuurgebied Schupleer wordt 100 hectare groter

GROBBENDONKNatuurpunt heeft 100 hectare natuur gekocht van de familie d'Ursel, een domein dat mooi aansluit op het natuurgebied Schupleer in Vorselaar. Op die manier wordt het aaneengesloten natuurgebied in de vallei van Nete en Aa nog groter en maakt diversiteit nog meer kansen. "We zullen dit ook zo snel mogelijk openstellen voor wandelaars", klinkt het.

 1. Na storm Ciara gooit nu Covid-19 roet in het eten: veldrijden in Merksplas zonder publiek
  PREMIUM
  Merksplas

  Na storm Ciara gooit nu Covid-19 roet in het eten: veldrijden in Merksplas zonder publiek

  Het zit de organisatie van de cyclocross in Merksplas echt niet mee. Nadat storm Ciara begin dit jaar al de allereerste editie op de Kolonie in het water deed vallen, is het nu corona dat voor een serieuze opdoffer zorgt. Er zal op 21 november wel gekoerst worden, maar dan zonder publiek en zonder vips. “We moesten aan de veiligheid denken en nog eens een zwaar financieel risico nemen zouden we niet overleven”, zegt Marc Van Gestel van de Hoogstraatse Spurters.
 2. Sterke stijging van coronapatiënten in Kempense ziekenhuizen: operaties dreigen uitgesteld te moeten worden
  PREMIUM
  Kempen

  Sterke stijging van coronapa­tiën­ten in Kempense ziekenhui­zen: operaties dreigen uitgesteld te moeten worden

  De vier ziekenhuizen in de Kempen worden geconfronteerd met een sterke stijging van het aantal coronapatiënten. Voorlopig moesten nog geen operaties uitgesteld worden. “Maar als we nog meer bedden moeten reserveren voor coronapatiënten, kunnen we niet anders dan een aantal geplande operaties uit te stellen”, zegt Rudy Van Ballaer van Ziekenhuisnetwerk Kempen.