Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

Moeder en dochter laten oplichters hun bankrekening gebruiken: ‘muilezels’ riskeren tot twaalf maanden cel

Een moeder en dochter uit Grobbendonk riskeren een (voorwaardelijke) celstraf tot twaalf maanden omdat ze hun bankrekening ter beschikking stelden van criminelen. Die wisten twee slachtoffers zo meer dan 20.000 euro afhandig te maken. De ‘muilezels’ beweren dat ze niet wisten dat ze iets fout deden. “Ze overtuigden ons door een lening zonder intrest te beloven”, klinkt het.

 1. Marleen (61) wil na 15 jaar niet langer alleen zijn op kerstavond: “Ik zoek drie vrienden, eenzame lotgenoten, om samen mee te vieren”
  Vorselaar

  Marleen (61) wil na 15 jaar niet langer alleen zijn op kerstavond: “Ik zoek drie vrienden, eenzame lotgenoten, om samen mee te vieren”

  De 61-jarige Marleen Dillen uit Vorselaar zit al jaren alleen thuis tijdens de kerstperiode. Vrienden heeft ze - behalve haar hondje Angel - niet en de band met haar zussen is flinterdun. Na vijftien jaar alleen in de zetel zitten op kerstavond wil Marleen, uitgerekend in dit coronajaar, mensen om zich heen. “De kerstversiering heb ik tien jaar geleden al weggegeven, maar genoeg is genoeg. Ik wil niet langer eenzaam zijn.”
 2. Tuincenter Rijmenants schrijft open brief naar overheid: “Op één maand alleen aan mij al 210.000 euro belastingen gemist”
  WUUSTWEZEL/ZANDHOVEN

  Tuincenter Rijmenants schrijft open brief naar overheid: “Op één maand alleen aan mij al 210.000 euro belastin­gen gemist”

  Tuincentra zijn essentiële winkels dus konden open blijven de afgelopen weken, maar ze mochten geen kerstdecoratie verkopen. Een serieuze streep door de rekening van zaakvoerder Luc van tuincentrum Rijmenants, die naar aanloop van het Overlegcomité vrijdag een verschroeiende open brief schreef. “Afgelopen maand zestig tot zeventig percent minder verkocht.”
 1. Ex-wereldkampioen veldrijden Paul Herygers wordt vandaag 58 jaar: “Zelf nog op de fiets? Dat zal voor na mijn pensioen zijn”
  PREMIUM
  Geel

  Ex-wereldkam­pi­oen veldrijden Paul Herygers wordt vandaag 58 jaar: “Zelf nog op de fiets? Dat zal voor na mijn pensioen zijn”

  Paul Herygers wordt vandaag zondag 58 jaar en staat aan de vooravond van zijn pensioen, al merken we daar tijdens een gesprek bij zijn kachel in de Antwerpse Kempen weinig van. Na zeven (!) omzwervingen in de Kempen lijkt hij eindelijk zijn vaste stek te hebben gevonden in Geel. Een terugblik op het turbulente leven van de wereldkampioen. “Alles wat ik destijds aanraakte, veranderde in goud. Vraag maar eens aan Wout van Aert hoe dat voelt.”
 2. Walter Roelants (60) start over maand aan strafste onderneming uit zijn leven: “Mijn grootste vrees? Verdwalen in de woestijn”
  Grobbendonk

  Walter Roelants (60) start over maand aan strafste onderne­ming uit zijn leven: “Mijn grootste vrees? Verdwalen in de woestijn”

  Binnnen iets meer dan een maand start Grobbendonkenaar Walter Roelants (60), ‘Wakke’ voor de vrienden, aan misschien wel de strafste onderneming uit zijn leven. De ex-motorcrosser staat op 3 januari aan de start van de Dakar Rally die plaatsvindt in Saudi-Arabië. De legendarische woestijnrally bestaat in 2021 uit twaalf etappes met een totale lengte van ongeveer 7.700 kilometer.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt