Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Kristof Pieters

Man (66) weigert snelheidsboete te betalen: “Trajectcontrole is discriminerend. Wie halfweg woont kan 120 per uur rijden”

Grobbendonk/NijlenEen man uit Nijlen weigert zijn boete te betalen die hij kreeg voor een snelheidsovertreding op de Lierse Steenweg in Grobbendonk. Die snelheidsovertreding werd geregistreerd door trajectcontrole, maar dat controlesysteem vindt de man discriminerend. “Wie halfweg het traject woont kan 120 per uur rijden.”

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Grootse plannen met drie kilometer lange verkeersader doorheen stadscentrum: “Betere fietspaden en meer groen staan centraal”
  PREMIUM
  Herentals

  Grootse plannen met drie kilometer lange verkeers­ader doorheen stadscen­trum: “Betere fietspaden en meer groen staan centraal”

  In Herentals wordt volop nagedacht over de toekomstige invulling van de zogenaamde ABO-as, de afkorting voor Augustijnenlaan, Belgiëlaan en Olympiadelaan. De as moet meer worden dan de grote brede baan die de stad momenteel doorkruist. “Ondertussen werden er vier verschillende verhaallijnen voorgelegd aan officiële instanties. Vanaf de tweede week van maart kan ook de Herentalsenaar zijn mening hierover kwijt”, klinkt het.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden