Vrachtschip op het Albertkanaal.
Volledig scherm
Vrachtschip op het Albertkanaal. © Peter Vanderveken

Jaagpad nog afgesloten tot 12 december

GrobbendonkNog tot en met 12 december zal er gewerkt worden aan de kaaimuur langs het Albertkanaal in Grobbendonk. Fietsers zullen tot dan een omleiding moeten volgen om over het jaagpad te kunnen blijven rijden.

 1. Gastrobar Gaston: hip en trendy, smaakvolle ‘sharing’-gerechten en toegankelijk voor jong en oud
  PREMIUM
  Turnhout

  Gastrobar Gaston: hip en trendy, smaakvolle ‘sha­ring’-gerechten en toeganke­lijk voor jong en oud

  Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Gastrobar Gaston aan de site Le Bon in Turnhout, de derde zaak van Piet-Hein van Spaendonck en Steffi Van de Sande die al De Flor in Beerse en De Louis in Turnhout hebben en later dit jaar vermoedelijk ook Marcel in Tielen openen. Sinds eind oktober kan je hier genieten van gerechten om te delen of alleen te verorberen, een goed glas wijn of gin of een smaakvol glas bier.
 1. Ziekenhuis, artsen, apothekers en zeven Kempense gemeenten halen belang medicatieschema aan: “Wanneer mensen in het ziekenhuis belanden, kunnen ze vaak niet vertellen wat ze precies nemen”
  Herentals/Herenthout/Grobbendonk/Vorselaar/Olen/Lille/Westerlo

  Ziekenhuis, artsen, apothekers en zeven Kempense gemeenten halen belang medicatie­sche­ma aan: “Wanneer mensen in het ziekenhuis belanden, kunnen ze vaak niet vertellen wat ze precies nemen”

  ‘Heb jij een medicatieschema?’ Dat is de basisvraag die 7 Kempense gemeenten, huisartsen, apothekers, de eerstelijnszone en het AZ Herentals stellen in de nieuwe campagne ‘Gemeente op Schema’. Daarin willen ze het belang van een actueel medicatieschema aantonen en iedereen oproepen om bij de apotheker of huisarts te vragen naar zijn medicatie-overzicht.