Het Grobbendonk van Bartel Van Riet: “Hopelijk groeien mijn kinderen hier even gelukkig op als ik”

Zeg je ‘Bartel Van Riet’, dan zeg je ‘Kempen’. Al van jongs af woont de presentator met groene vingers in Grobbendonk. “Met het grootste plezier en een gezonde portie fierheid’ ben ik een ‘kempenzoon’”, zegt Bartel. “Dankzij de scouts ken ik de meeste van de dorpsgenoten in Bouwel en Grobbendonk. Bijgevolg voel ik mij makkelijk overal thuis en heb ik altijd een babbel. Daarom zie ik mezelf hier ook oud worden en hoop ik dat mijn kinderen hier even gelukkig opgroeien als ik. Betalen met de gesloten portemonnee, leren van boerenwijsheden of uitdrukkingen verzinnen die toch voor iedereen duidelijk zijn ... Het maakt de Kempen zo (h)eerlijk.” De televisiepresentator koos zijn favoriete plekjes in Grobbendonk uit.

0 reacties

 1. IJshockeykampioen HYC Herentals in de bloemetjes gezet: “In normale omstandigheden had hier een groots volksfeest bijgehoord”
  Herentals

  IJshockey­kam­pi­oen HYC Herentals in de bloemetjes gezet: “In normale omstandig­he­den had hier een groots volksfeest bijgehoord”

  De Herentalse IJshockey Club (HYC) is dinsdagavond in de raadszaal van het Administratief Centrum van Herentals in de bloemetjes gezet voor het behalen van de Belgische titel vorig jaar. Uit handen van schepen Yoleen Van Camp (N-VA) ontving HYC-secretaris Wim Van Gilsen cadeaucheques van Handelshart Herentals. Op datzelfde moment ondertekende HYC-voorzitter Frank Van Reeth het Gulden Boek van de stad onder goedkeurend oog van burgemeester Mien Van Olmen (CD&V).
 1. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"

 2. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?