Het gemeentehuis van Grobbendonk
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Grobbendonk © Peter Vanderveken

Grobbendonk bevraagt z’n inwoners over communicatie richting bevolking

GrobbendonkHet lokaal bestuur van Grobbendonk lanceert ‘Grobbendonk bevraagt’. Het gaat om een bevraging over de communicatie van de gemeente richting z’n inwoners die in samenwerking met Indiville verloopt.

 1. Tieners riskeren celstraf voor gewapende overval op drugsdealer: “Dit zijn jongens, geen volwassenen”
  PREMIUM

  Tieners riskeren celstraf voor gewapende overval op drugsdea­ler: “Dit zijn jongens, geen volwasse­nen”

  Als twee koorknaapjes verschenen ze voor de rechtbank in Turnhout. Amper 18 jaar, maar wel oud genoeg om in Herentals een gewapende diefstal met geweld te plegen. Het slachtoffer was een drugsdealer die ze in de val hadden gelokt. Beide bedeesde tieners riskeren nu 20 maanden celstraf. “Volgens de regel van de wet zijn dit volwassenen. Maar kijk eens. Dit zijn jongens”, klinkt het bij hun advocaten. Nochtans gingen ze ‘als mannen’ tekeer.
  Herentals
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.