Christel Vertommen vreest dat ze afscheid zal moeten nemen van haar huis en zwembad
Volledig scherm
PREMIUM
Christel Vertommen vreest dat ze afscheid zal moeten nemen van haar huis en zwembad © Jurgen Geyselings

Duits-Antwerpse pijpleiding doet ook in Grobbendonk veel stof opwaaien: “Ze loopt los door onze keuken en living. We staan zo goed als op straat”

GrobbendonkDe geplande ondergrondse pijpleiding voor het transport van propaangas en CO2 tussen het Duitse Ruhrgebied en de Antwerpse haven doet in de Dennenlaan in Grobbendonk veel stof opwaaien. Het gecombineerd tracé dat op de plannen te zien is, doorboort ieder perceel aan de E313-kant van de straat. Vijftien gezinnen lopen gevaar om onteigend te worden. Wij klopten aan bij een huis centraal in de straat. Christel Vertommen en Koen Verwerft bouwden er 18 jaar geleden hun droomhuis met bijhorend zwembad. En daar zien ze het niet goedkomen.

 1. “Wij gaan niet open op 8 mei!” Chef-kok Alex Verhoeven (32) houdt zijn horecazaken dicht, ook al mogen ze binnenkort open
  Turnhout/Hoogstraten

  “Wij gaan niet open op 8 mei!” Chef-kok Alex Verhoeven (32) houdt zijn horecaza­ken dicht, ook al mogen ze binnenkort open

  “Waar de overheid geen knopen durft door te hakken doen wij dat wel: wij gaan niet open op 8 mei! Wij kiezen voor kwaliteit en topservice en dat kan enkel wanneer we volledig openen. Voor ons geen domme beslissingen en halfslachtige compromissen.” Chef-kok Alex Verhoeven (32) liet voor één keer zijn frustraties de vrije loop. Ook bij andere horecazaken zoals Haut Ru en De Jachthoorn in Hoogstraten klinkt er vertwijfeling. Al zijn er ook zeker positieve geluiden te horen in Beerse, Turnhout en Hoogstraten bij Brasserie Flor, Louis en De Gelmel.
 1. Dat gaat bijna fout: man redt bromfietser van rollende banden
  Play

  Dat gaat bijna fout: man redt bromfiet­ser van rollende banden

 2. Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschuiven
  Play

  Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschui­ven