Walter Roelants (r.) met corset onder zijn jas samen op de foto met zoon Axel die hem tijdens de Dakarrally vergezelde
Volledig scherm
PREMIUM
Walter Roelants (r.) met corset onder zijn jas samen op de foto met zoon Axel die hem tijdens de Dakarrally vergezelde © Jurgen Geyselings

Dakarrijder Walter Roelants weer thuis na doodsmak: “Van zodra het mag, stap ik weer op mijn motor”

GrobbendonkDakar-rijder Walter Roelants (61) revalideert sinds begin deze week thuis in Grobbendonk. Nadat hij zich bij een flinke smak tijdens de woestijnrally zwaar blesseerde aan rug en ribben, werd hij overgebracht naar het ziekenhuis van Herentals. Daar opereerde Toon Claes hem vorige week woensdag. “Het waren heftige weken, maar alles komt terug in orde, daar ben ik zeker van”, klinkt het vol goede moed. Walter focust zich meer dan ooit op het inzamelen van giften voor To Walk Again.

 1. INTERVIEW. Carl Wens, 30 jaar chef van De Pastorie en klaar voor zijn culinaire hoogdag: “Mijn zoon zal voor een tweede ster gaan”
  PREMIUM
  Lichtaart

  INTERVIEW. Carl Wens, 30 jaar chef van De Pastorie en klaar voor zijn culinaire hoogdag: “Mijn zoon zal voor een tweede ster gaan”

  “Michelin-inspecteurs zijn kenners, in tegenstelling tot sommige foodbloggers. Zij breken restaurants af om zelf in de kijker te staan, maar beseffen niet hoeveel pijn dat kan doen”, stelt chef-kok Carl Wens. Van de 30 jaar dat De Pastorie in Lichtaart al bestaat, prijkt het er 17 in de vermaarde gids – die maandag opnieuw sterren uitdeelt. Met Carl blikken we vooruit op de culinaire hoogdag, en op wat verder in de toekomst. “Toen onze zoon Wout vertelde hij dat ons wou opvolgen: dat gaf een enorme boost.”
 2. Herman Vanspringel na eigen nieuwelingenkoers met standbeeld geëerd: “Dit is nog maar eens de kroon op het werk, dikke merci!”
  Grobbendonk

  Herman Vansprin­gel na eigen nieuwelin­gen­koers met standbeeld geëerd: “Dit is nog maar eens de kroon op het werk, dikke merci!”

  Zondag trok de 34ste editie van de Herman Vanspringels Diamond door de Kempense straten. Start van de wedstrijd lag in het shopping center te Olen. Voor de allereerste keer werd de finishlijn in het centrum van Vanspringel zijn thuishaven Grobbendonk getrokken. En daar hoorde tot ieders verbazing een verrassing bij voor de grote wielerkampioen. Het was een nietsvermoedende Herman Vanspringel (78) zelf die zijn standbeeld onthulde.