Bart Van Looy verdedigt zich nadat politie langskwam vrijdagavond
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Van Looy verdedigt zich nadat politie langskwam vrijdagavond © Jurgen Geyselings

Cafébaas verdedigt zich nadat politie vrijdagavond klanten in Palmenhof aantreft:“Ik ben geen heilige, maar de mensen zaten zeker niet binnen in het café”

Grobbendonk/BouwelDe uitbater van Café Palmenhof in Bouwel verdedigt zich nadat vrijdagavond de politie langskwam en er inbreuken tegen de coronaregels vastgesteld werden. Alle aanwezigen, tien inclusief uitbater Bart Van Looy, kregen een proces verbaal opgesteld tegen zich. “We zaten hier achteraan in de veranda, de mensen waren aan het wachten op hun bestelling bij de takeaway vooraan het café. Dat we te dicht bij elkaar stonden, dat kan ik niet ontkennen”, vertelt hij.

 1. Florejan Verschueren kiest voor Oud Hoogstraeten om weer op terras te gaan: “Een oase van rust pal in het centrum”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Florejan Verschue­ren kiest voor Oud Hoogstrae­ten om weer op terras te gaan: “Een oase van rust pal in het centrum”

  Zaterdag 8 mei is het zover. Een dag waar toch menig Vlaming heeft naar uitgekeken om weer een terrasje te kunnen in zijn of haar favoriete kroeg of restaurant. Muzikant Florejan Verschueren (43) moet zaterdag nog werken, maar hoopt zondag toch op het terras van Oud Hoogstraeten te kunnen gaan zitten. “Gezellig met het gezin of met vrienden op het terras pal in het centrum van Hoogstraten en toch rustig. Zalig is het.” Lees meer over bekende Vlamingen en hun favoriete horecazaak in dit dossier.
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Uitbaters café Ter Voncke zitten achter Herenthouts affiche-mysterie: “Kom vanaf zaterdag tripelbier ‘Voenk’ proeven op terras”
  PREMIUM
  Herenthout

  Uitbaters café Ter Voncke zitten achter Her­enthouts affiche-mysterie: “Kom vanaf zaterdag tripelbier ‘Voenk’ proeven op terras”

  ‘Voenk’ hier, ‘Voenk’ daar. Het hele centrum van Herenthout hangt al enkele dagen vol affiches met het opschrift ‘Voenk’. Een reclamestunt voor de lancering van een nieuw biertje, blijkt nu. Cafébazen Michel Van Hoof en Robert Van Beeck van Ter Voncke zijn in de wolken over het resultaat en tellen de dagen af om hun eigenste tripel te serveren aan de klanten zaterdag. “We wilden origineel uit de hoek komen na deze horeca-lockdown, en deze ‘Voenk’ is daar het resultaat van”, klinkt het.
 1. Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland
  Play

  Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland

 2. Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan
  Play

  Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan