Nele De Waele geniet ten volle van de kostbare momenten met haar dochtertje Mila
Volledig scherm
PREMIUM
Nele De Waele geniet ten volle van de kostbare momenten met haar dochtertje Mila © Gregory Van Gansen / Photo News


Hoe Vlaanderen Nele en haar familie in de armen sloot: crowdfunding voor mama met botkanker brengt al 75.000 euro op: “Het doet enorm veel deugd zoveel steun te krijgen, uit alle uithoeken van het land”

GrobbendonkHartverwarmende verhalen in deze koude coronatijden. Wij vonden er alvast eentje in het Kempense Grobbendonk waar sinds een maand een crowdfunding op poten is gezet voor de 38-jarige Nele De Waele. De jonge mama kreeg begin dit jaar te horen dat ze terminale botkanker heeft. En omdat ze tien jaar eerder al borstkanker had gehad, kreeg ze geen dekking voor een levensverzekering. Haar beste vriendin en haar zus startten een crowdfunding voor het gezin en die bracht ondertussen al 75.000 euro op. “Zo zal ons huisje naar alle waarschijnlijkheid betaalbaar blijven voor mijn man wanneer ik er niet meer ben.” Een aflevering gemist in onze Antwerpse 20 van 20? Lees ze hier.

 1. Een coronaproof paasfeest: de 10 lekkerste paasbrunches op een rijtje
  PREMIUM
  REGIO MECHELEN-KEMPEN

  Een corona­proof paasfeest: de 10 lekkerste paasbrun­ches op een rijtje

  Op Pasen zitten we meestal met heel de familie samen om te genieten van een lekkere, uitgebreide brunch. Maar helaas, corona steekt er opnieuw een stokje voor. We zullen het feest ook dit jaar alleen met onze eigen gezinsbubbel kunnen vieren, maar dat hoeft de pret zeker niet te bederven. In de regio vind je namelijk genoeg handelaars die voor de gelegenheid een originele brunchbox aanbieden. Zo wordt het toch echt genieten op jouw coronaproof paasfeest!
 2. Verzekeringsmakelaar en Nero-fan start brasserie ‘De 9 Peperbollen’: “Het was tijd voor iets anders”
  Herentals

  Verzeke­rings­ma­ke­laar en Nero-fan start brasserie ‘De 9 Peperbol­len’: “Het was tijd voor iets anders”

  Aan Vlierbesstraat in Noorderwijk kan je vanaf 1 mei - als het mag volgens de dan geldende coronamaatregelen - opnieuw terecht in brasserie De 9 Peperbollen voor een lekkere maaltijd of een zomers terrasje. Koen Claes (52) startte er vorig jaar een maand nadat de horeca weer open mocht zijn nieuwe zaak. Met de nakende heropening zochten we de voormalig verzekeringsmakelaar op.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!