Rik Van Looy bij zijn borstbeeld in het centrum van zijn geboortedorp Grobbendonk
Volledig scherm
Rik Van Looy bij zijn borstbeeld in het centrum van zijn geboortedorp Grobbendonk © Jurgen Geyselings

Borstbeeld Rik Van Looy onthuld in zijn geboortedorp: “Keizer van Herentals én ereburger van Grobbendonk”

Grobbendonk‘Ere wie ere toekomt’, dacht men in Grobbendonk. Zaterdagmiddag werd aan het Astridplein een borstbeeld van de in Grobbendonk geboren wielerheld Rik Van Looy onthuld. “Ik krijg hier kippenvel van”, wist hij te vertellen. Momenteel is Rik dan wel woonachtig in Herentals, maar zijn jeugdjaren, die bracht hij door in Grobbendonk. Ook in Herentals kreeg de ex-wereldkampioen reeds een standbeeld op de Grote Markt.

 1. Herentalse DJ WOEFBASS draait plaatjes in ‘s lands grootste luchtballon: “Unieke ervaring omdat nog weinig dj’s dit me voordeden”
  Herentals

  Herentalse DJ WOEFBASS draait plaatjes in ‘s lands grootste luchtbal­lon: “Unieke ervaring omdat nog weinig dj’s dit me voordeden”

  Ruben Geerts (23) uit Herentals, alias DJ WOEFBASS, startte begin dit jaar met een uniek DJ project dat de naam ‘Vlaanderen DJ Land’ meekreeg. Tijdens zijn project reisde Ruben heel Vlaanderen door op zoek naar een unieke locatie om een DJ-set te draaien. Zijn vijfde en laatste set draaide de Herentalsenaar hoog boven de begane grond van Oost-Vlaanderen, in de grootste luchtballon van het land. De uitzending is nu vrijdag om 20 uur te bekijken op Youtube.
 2. Sarah Menheere tekende voorbije weekend present op Filmfestival van Cannes: “Deze nominatie was kers op de taart in mijn tekencarrière”

  Sarah Menheere tekende voorbije weekend present op Filmfesti­val van Cannes: “Deze nominatie was kers op de taart in mijn tekencar­riè­re”

  Het Filmfestival van Cannes, dan gaan bij de meesten onder ons de oren en ogen een beetje verder open. Iedereen is benieuwd naar de nieuwste films of de strafste outfits van de bekendste acteurs en regisseurs ter wereld. Maar ook de minder bekende ‘sterren’ krijgen aandacht in het zuiden van Frankrijk. Zo mocht de Herenthoutse Sarah Menheere dit weekend haar opwachting maken op de rode loper in Cannes. Sarah werkt ondertussen al een tiental jaar fulltime als tekenares bij verschillende animatiefilms.