Burgemeester Marianne Verhaert huldigde de boekenruilkasten in.
Volledig scherm
Burgemeester Marianne Verhaert huldigde de boekenruilkasten in. © Peter Vanderveken

Boekenruilkasten aan Astridplein, kerk en station van Bouwel

 1. Exact 20 jaar geleden moesten door drugsproblemen de deuren dicht, nu maakt afterclub Carat kans op vakje op ‘Monopoly Discotheken’: “We zijn alvast legendarisch genoeg om erbij te horen”
  PREMIUM
  Grobbendonk

  Exact 20 jaar geleden moesten door drugspro­ble­men de deuren dicht, nu maakt afterclub Carat kans op vakje op ‘Monopoly Discothe­ken’: “We zijn alvast legenda­risch genoeg om erbij te horen”

  De Grobbendonkse afterclub Carat, die exact twintig jaar geleden de deuren moest sluiten, maakt kans om een plaats te veroveren op de gloednieuwe versie van Monopoly. De club opende steevast op zondagochtend om 7 uur, vaak stonden feestvierders er op klaarlichte dag in een lange rij aan te schuiven en uitbaatster Vanja leverde een verbeten strijd tegen drugs. Een strijd die niet te winnen was en in 2001 ging de zaak dicht. “Maar het sluiten van discotheken heeft het drugsprobleem zeker niet opgelost”, vertelt voormalig uitbaatster Vanja Vandecasteele.
 1. Ontbijtslag Chiro bijna enige inkomstenbron in tijden van corona: “Gelukkig kunnen we dit organiseren, zo houden we ons hoofd boven water”
  Herenthout

  Ontbijt­slag Chiro bijna enige inkomsten­bron in tijden van corona: “Gelukkig kunnen we dit organise­ren, zo houden we ons hoofd boven water”

  Op zaterdag 13 maart is het bij Chiro Herenthout alweer tijd voor hun jaarlijkse ontbijtslag. In normale omstandigheden trekken chiroleiders en leidsters dan van deur tot deur in de Herenthoutse straten om bij de mensen duizenden bestelformulieren af te geven en op te halen. Deze jaargang gebeurt alles netjes online en coronaproof, ook dat lijkt de Herenthoutenaar wel te smaken.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie