Chris Selleslagh toont waar het bufferbekken komt in de laatste fase van de werken.
Volledig scherm
Chris Selleslagh toont waar het bufferbekken komt in de laatste fase van de werken. © Marc Baert

Wolvertemsesteenweg gaat jaar lang dicht in Grimbergen

De voorbereidende werken aan de Wolvertemsesteenweg zijn allemaal gestart. Dat wil zeggen dat de grote herinrichting bijna aanvangt. De Wolvertemsesteenweg gaat minstens een jaar lang dicht tussen het kruispunt met de Brusselsesteenweg en de Hoge Steenweg om de riolering te vernieuwen en een bufferbekken te plaatsen. De tijdelijke parkings voor handelaars zijn bekend, samen met een deel van de omleiding. 

  1. INTERVIEW. Eric (57), de enige gambaboer van het land: “Sommige mensen zijn allergisch aan schaaldieren uit de winkel, maar niet aan de mijne”
    PREMIUM
    Ternat

    INTERVIEW. Eric (57), de enige gambaboer van het land: “Sommige mensen zijn allergisch aan schaaldie­ren uit de winkel, maar niet aan de mijne”

    Op het ruim 1 hectare grote domein van Eric De Muylder (57) zien wekelijks zowat een miljoen diertjes het levenslicht. De man kweekt als enige in ons land gamba’s of tijgergarnalen voor verkoop. “Het verschil met wat er in de winkels ligt, is hemelsbreed”, zegt Eric, die het groots ziet. “Ik mik op een tiental kwekerijen in ons land, om alle Belgen te laten proeven van mijn gamba’s.”