Didier en Baudouin hebben met Boo hun eigen artisanale bakkerij opgestart.
Volledig scherm
Didier en Baudouin hebben met Boo hun eigen artisanale bakkerij opgestart. © Lukas

Vrienden geven job op en starten bakkerij: “Beu dat we geen lekker brood meer vonden, dus bakken we het zelf”

Het is eens wat anders: in Beigem heeft een artisanale bakkerij de deuren geopend in plaats van gesloten. De achterkant van een voormalig café werd tot een kleine bakkerij omgetoverd. De twee bakkers van dienst, Didier en Baudouin, hebben hun job opgegeven voor hun passie. “Kwalitatief brood, lekkere baguettes, croissants en pistolets: je vindt het almaar moeilijker. We voorzien nu gewoon zélf wat we al die jaren hebben gemist.”

5 reacties

 • Attel Malagate

  3 jaar geleden
  Een artisanale bakker die weet wat hij aan het doen is gaat altijd zijn product verkocht krijgen. Je ziet het aan de bakker waar ze ’s morgens tot buiten staan aan te schuiven. Het is een beroep met moeilijke uren, maar je hebt altijd werk. Klanten merken het verschil in de kwaliteit van het brood, daar kan je met een industriële bakkerij niet tegenop, alleen kunnen zij met volume meer en goedkoper produceren.
 • Dirk Vandooren

  3 jaar geleden
  Tof initiatief! bravo
 • Christian Deckers

  3 jaar geleden
  Mooi zo! Hopelijk is het commercieel-financieel-administratief haalbaar én houdbaar want de overheids-regulitis is hardnekkiger dan alle soorten griep samen. Vroeg of laat slaat die toe. Niettemin veel succes gewenst aan deze idealisten.
 • Rene Dannau

  3 jaar geleden
  industrieel brood zijn sponzen en die dienen om de auto mee te wassen, spijtig niet in de Vlaamse Ardennen een ieder die met traditioneel gemalen graan een brood bakt weet dat klanten van ver staan aan te schuiven onze maag dient niet om chemische rommel te verteren. ik eet geen sponzen.
 • Anoniem

  3 jaar geleden
  Er is een enorm verschil tussen een warme bakker ( artisanale ) en een industriêle bakkerij, de smaakverschillen kunnen enorm zijn.
 1. Q&A. Sample Slow Jewelry opent zondag deuren voor publiek: “Minimale juwelen zijn tijdlozer”
  PREMIUM
  Brussel

  Q&A. Sample Slow Jewelry opent zondag deuren voor publiek: “Minimale juwelen zijn tijdlozer”

  Zondag zwaaien heel wat ambachtslieden in ons land de deuren van hun atelier open om mensen kennis te laten maken met hun stiel. Zo ook Nora (28) van Sample Slow Jewelry, de juwelierszaak die eerder dit jaar het levenslicht zag in de Notelaarsstraat in Brussel. “Een paar jaar geleden moesten juwelen heel trendy en hip zijn. Daar hou ik niet van. Minimale juwelen zijn tijdlozer.”
 2. Op huizenjacht in... Wemmel: “Je betaalt hier niet zo zeer voor het huis, maar voor de grond”
  PREMIUM
  wemmel

  Op huizen­jacht in... Wemmel: “Je betaalt hier niet zo zeer voor het huis, maar voor de grond”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week nemen vader en dochter Claude (64) en Estelle Darimont (27) van ERA KEY ONE ons mee op sleeptouw door het gegeerde Wemmel. Een bruisende gemeente met veel groen en op 7 km van hartje Brussel. Meer huizenjachten vind je in ons dossier.