Didier en Baudouin hebben met Boo hun eigen artisanale bakkerij opgestart.
Volledig scherm
Didier en Baudouin hebben met Boo hun eigen artisanale bakkerij opgestart. © Lukas

Vrienden geven job op en starten bakkerij: “Beu dat we geen lekker brood meer vonden, dus bakken we het zelf”

Het is eens wat anders: in Beigem heeft een artisanale bakkerij de deuren geopend in plaats van gesloten. De achterkant van een voormalig café werd tot een kleine bakkerij omgetoverd. De twee bakkers van dienst, Didier en Baudouin, hebben hun job opgegeven voor hun passie. “Kwalitatief brood, lekkere baguettes, croissants en pistolets: je vindt het almaar moeilijker. We voorzien nu gewoon zélf wat we al die jaren hebben gemist.”

5 reacties

 • Attel Malagate

  3 jaar geleden
  Een artisanale bakker die weet wat hij aan het doen is gaat altijd zijn product verkocht krijgen. Je ziet het aan de bakker waar ze ’s morgens tot buiten staan aan te schuiven. Het is een beroep met moeilijke uren, maar je hebt altijd werk. Klanten merken het verschil in de kwaliteit van het brood, daar kan je met een industriële bakkerij niet tegenop, alleen kunnen zij met volume meer en goedkoper produceren.
 • Dirk Vandooren

  3 jaar geleden
  Tof initiatief! bravo
 • Christian Deckers

  3 jaar geleden
  Mooi zo! Hopelijk is het commercieel-financieel-administratief haalbaar én houdbaar want de overheids-regulitis is hardnekkiger dan alle soorten griep samen. Vroeg of laat slaat die toe. Niettemin veel succes gewenst aan deze idealisten.
 • Rene Dannau

  3 jaar geleden
  industrieel brood zijn sponzen en die dienen om de auto mee te wassen, spijtig niet in de Vlaamse Ardennen een ieder die met traditioneel gemalen graan een brood bakt weet dat klanten van ver staan aan te schuiven onze maag dient niet om chemische rommel te verteren. ik eet geen sponzen.
 • Guido Vanden Berg

  3 jaar geleden
  Er is een enorm verschil tussen een warme bakker ( artisanale ) en een industriêle bakkerij, de smaakverschillen kunnen enorm zijn.
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Op sommige plekken nog een zoektocht, elders ligt locatie al vast: hier kunnen 65-plussers terecht voor derde prikken
  PREMIUM

  Op sommige plekken nog een zoektocht, elders ligt locatie al vast: hier kunnen 65-plus­sers terecht voor derde prikken

  De 85-plussers krijgen momenteel hun derde prik met het coronavirus en binnenkort is de grote groep senioren tussen 65 en 85 jaar aan de beurt. Maar waar zullen zij hun prikken krijgen nu niet alle vaccinatiecentra open kunnen blijven? Op sommige plekken is het alle hens aan dek om tijdig een nieuwe locatie te vinden, elders is alles al in kannen en kruiken. Wij zetten voor u alles op een rijtje.