Voodoo Village op domein 's Gravenkasteel in Humbeek, Grimbergen
Op de foto: Maxim Dekegel een van de stichters van het festival
Volledig scherm
PREMIUM
Voodoo Village op domein 's Gravenkasteel in Humbeek, Grimbergen Op de foto: Maxim Dekegel een van de stichters van het festival © Margo Koekoekx

Voodoo Village is terug: Meer podia, meer aankleding, een apart buurtfeest, en nog meer festivalgangers

humbeek, grimbergenDe zon straalt, het kasteeldomein ligt er prachtig bij, de namen voor Voodoo Village zijn gekend en de zesde en laatste ticketwave ging in. Tijd om eens naar het domein van ‘s Gravenkasteel te gaan en te horen wat we van deze uitgestelde vijfde editie mogen verwachten. Op 4 september 2021 zal daar namelijk opnieuw het feest losbarsten.

 1. De favoriete plekjes van VTM-nieuwsanker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”
  PREMIUM
  Leuven

  De favoriete plekjes van VTM-nieuwsan­ker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”

  Voorbije zomer viel Vlaanderen als een blok voor Birgit Herteleer (31) tijdens haar feilloze debuut als nieuwsanker voor VTM Nieuws. De Leuvense is journaliste in hart en nieren: in 2014 begon ze bij regionale televisiezender TV Oost, een jaar later debuteerde ze bij ROB-tv en in 2016 werd ze reporter voor VTM Nieuws. Sinds juli bestaat haar drukke werkschema uit het combineren van werken in het veld met ankeren, maar voor ons maakte Birgit nog even tijd om op pad te gaan langs haar favoriete plekjes in Leuven.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 1. PORTRET. Grimbergen neemt afscheid van beiaardier Rien Aarssen: “Gedreven, humoristisch en groot relativeringsvermogen”
  PREMIUM
  Grimbergen

  PORTRET. Grimbergen neemt afscheid van beiaardier Rien Aarssen: “Gedreven, humoris­tisch en groot relative­rings­ver­mo­gen”

  Gepassioneerd familieman, gedreven beiaardier, warme vriend, moppentapper en levensgenieter. Grimbergen nam zaterdag afscheid van beiaardier Rien Aarssen (78), de man die zich vereenzelvigde met de Grimbergse beiaard. “Voorzitter, ik heb nog één puntje”, zei Rien steevast aan het einde van een vergadering van de Beiaardvrienden. “Maar eigenlijk had hij er nog een handvol. Rien had visie, was altijd goed voorbereid. Maar hij wist ook dat je niet altijd alles onder controle kunt hebben.”
 2. Sint-Jozefsschool week dicht door positieve gevallen en te lage vaccinatiegraad in Strombeek-Bever
  Strombeek-Bever

  Sint-Jozefs­school week dicht door positieve gevallen en te lage vaccinatie­graad in Strom­beek-Be­ver

  In Strombeek-Bever moeten 340 kinderen van de lagere school van de Sint-Jozefsschool al zeker tot en met volgende week woensdag thuis les volgen. Zowat vijftien kinderen en leerkrachten hebben er positief getest op het coronavirus. “Dat cijfer, gecombineerd met de lage vaccinatiegraad in Strombeek-Bever, heeft ervoor gezorgd dat we een week dicht moeten”, zegt directrice Deborah Stoffels.