De voormalige Douwe Egberts-fabriek wordt iets later dan voorzien omgebouwd tot tijdelijke feestzaal.
Volledig scherm
De voormalige Douwe Egberts-fabriek wordt iets later dan voorzien omgebouwd tot tijdelijke feestzaal. © Archieffoto BELGA

Verenigingen kunnen pas ten vroegste eind dit jaar in ‘De Koffiefabriek’ terecht

De Grimbergse verenigingen gaan het nog iets langer zonder gemeentelijke feestzaal moeten stellen dan eerst voorzien. De leegstaande Douwe Egberts-fabriek in Strombeek-Bever, die een tijdelijk alternatief moet bieden voor het Fenikshof, zal pas ten vroegste eind dit jaar gebruiksklaar zijn. Aanvankelijk was dat al voorzien vanaf het najaar. De onderhandelingen over het contract met de projectontwikkelaar hebben langer geduurd dan voorzien.

  1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
  2. Daling van aantal besmettingen in Grimbergen op dinsdag 20 oktober

    Daling van aantal besmettin­gen in Grimbergen op dinsdag 20 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Grimbergen, op één dag 33 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 44. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 356. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Grimbergen op 938 te liggen. Omdat Grimbergen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.