Voetbalvereniging Fenixx BeigHum in Grimbergen
Volledig scherm
Voetbalvereniging Fenixx BeigHum in Grimbergen © Fenixx BeigHum

Veel nieuws voor voetbalvereniging Fenixx BeigHum

grimbergenEr beweegt heel wat in de voetbalwereld van Grimbergen. Er is een heuse mol aan de slag op het veld in Beigem, verenigingen Humbeek-Borght en Beigem fuseren nu voor echt. Afgelopen jaar werkten ze al samen. Vanaf nu is het definitief Fenixx BeigHum. En vandaag zitten de leden in sporttenue op de schoolbanken voor dag van de sportverenigingen.

  1. LEVENSVERHAAL. 20 jaar geleden overleed ‘Woinke Turck’, de oudste Belg ooit: “En dan te denken dat ze haar elfde verjaardag bijna niet gehaald heeft”
    PREMIUM
    Machelen

    LEVENSVER­HAAL. 20 jaar geleden overleed ‘Woinke Turck’, de oudste Belg ooit: “En dan te denken dat ze haar elfde verjaardag bijna niet gehaald heeft”

    112 jaar en 186 dagen: zo oud werd Joanna Turcksin – ofwel Woinke Turck – toen een banale verkoudheid haar op 6 december 2002 fataal werd. Daarmee is de Machelse tot op vandaag de oudste Belg ooit. 20 jaar na haar dood blikt dochter Jeanne, zelf inmiddels een frisse negentiger, samen met ons terug op het leven van haar moeder. “Dat mama op 112 jaar aan een verkoudheid stierf, is ook nu nog moeilijk te vatten”, zegt ze.