(Illustratiebeeld)
Volledig scherm
(Illustratiebeeld) © BELGA

Twee vaste postbodes moeten garant staan voor goede service aan Borrekensveld: “Hopen op beterschap, de vorige werd ontslagen wegens onbetrouwbaar”

StrombeekBpost reageert op de problemen met post en pakketten in Borrekensveld in Strombeek. Een onbetrouwbare werknemer moest eerder al de biezen pakken en de opvolging blijkt ook geen sinecure. Bpost blijft echter niet bij de pakken zitten. “Het rommelt daar blijkbaar al langer dan vandaag”, klinkt het. 

 1. REPORTAGE. Plantentuin onthult haar vier miljoen geheimen: “Mysterieus preparaat is zeker drie huizen waard”
  PREMIUM
  Meise

  REPORTAGE. Planten­tuin onthult haar vier miljoen geheimen: “Mysterieus preparaat is zeker drie huizen waard”

  Voor het walhalla van gedroogde bloemen en planten moet je in onze Nationale Plantentuin van Meise zijn. Vier miljoen planten, zaden en kruiden zullen ze daar de komende jaren uit de archiefkast halen en op de gevoelige plaat leggen om te digitaliseren voor de grootste bio-bib ooit. Een huzarenwerkje, merkt onze reporter die een dagje tussen de biologische schatten doorbracht. “Duur zijn de meeste van die gedroogde bladeren niet, maar hun wetenschappelijke waarde is goud waard”, zegt het team dat dagelijks bezig is met de inventaris.
 1. KOBOS-directeur Kristien Druyts gaat praktijkcommissie rond nieuwe eindtermen 2de en 3de graad secundair onderwijs leiden
  Kapelle-op-den-Bos

  KO­BOS-directeur Kristien Druyts gaat praktijk­com­mis­sie rond nieuwe eindtermen 2de en 3de graad secundair onderwijs leiden

  Kristien Druyts, pedagogisch directeur van het katholiek secundair onderwijs in Kapelle-op-den-Bos (KOBOS), is door de Vlaamse regering aangesteld om de praktijkcommissie rond de nieuwe eindtermen voor de tweede en derde graad in het secundair onderwijs te leiden. “We hebben die update nodig, in het belang van onze jongeren”, aldus Druyts.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king