Archiefbeeld Sint-Jozefsschool in Strombeek-Bever.
Volledig scherm
Archiefbeeld Sint-Jozefsschool in Strombeek-Bever. © Margo Koekoekx

Sint-Jozefsschool week dicht door positieve gevallen en te lage vaccinatiegraad in Strombeek-Bever

Strombeek-BeverIn Strombeek-Bever moeten 340 kinderen van de lagere school van de Sint-Jozefsschool al zeker tot en met volgende week woensdag thuis les volgen. Zowat vijftien kinderen en leerkrachten hebben er positief getest op het coronavirus. “Dat cijfer, gecombineerd met de lage vaccinatiegraad in Strombeek-Bever, heeft ervoor gezorgd dat we een week dicht moeten”, zegt directrice Deborah Stoffels.

 1. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 2. HUIZENJACHT. Liedekerke, levendige gemeente in het Pajottenland: “Een ‘blokje’ met meerdere flats heb je zeker onder de 600.000 euro”
  PREMIUM
  Liedekerke

  HUIZEN­JACHT. Liedekerke, levendige gemeente in het Pajotten­land: “Een ‘blokje’ met meerdere flats heb je zeker onder de 600.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week bezoeken we Liedekerke in het Pajottenland. “De residentiële wijken blijven populair, maar dit deel van de gemeente is aan een stevige opmars bezig.”
 3. Claudia is slaapcoach voor baby’s: “Durf hulp vragen, je staat er niet alleen voor”
  Kapelle-op-den-Bos

  Claudia is slaapcoach voor baby’s: “Durf hulp vragen, je staat er niet alleen voor”

  Een jaar geleden werd Claudia Pattist uit Kapelle-op-den-Bos mama van een dochtertje. Ze kon toen nog niet vermoeden dat dit ook de geboorte van een nieuwe carrière was. De baby hield het vooral bij hazenslaapjes, wat een weerslag had op het welzijn van kind en ouders. Als bezorgde moeder ging Claudia op zoek naar oplossingen voor slecht slapende kinderen. Nu deelt ze haar ervaring met andere ouders als slaapcoach onder de naam Baby Snoozzz.