Een deel van een muur van het Prinsenkasteel in Grimbergen stortte in.
Volledig scherm
Een deel van een muur van het Prinsenkasteel in Grimbergen stortte in. © Marc Baert

Restauratie Prinsenkasteel nog wat dringender nu deel muur instort: “Acute problemen snel aanpakken”

GrimbergenDoor de aanhoudende regenval van de voorbije weken is een deel van een muur van het Prinsenkasteel in Grimbergen ingestort. Het kasteel uit de veertiende eeuw wacht al een tijdje op restauratiewerken, maar de uitrol van een beheersplan laat op zich wachten. Cultuurschepen Philip Roosen zegt dat de meest acute problemen op korte termijn aangepakt zullen worden om een verdere instorting te voorkomen.

 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Van brandende duivels tot de ‘flosj’ trekken op de foor: onze weekendtips in het Pajottenland en de Brusselse Rand
  PREMIUM
  wemmel, vilvoorde, Jezus-eik, tervuren, asse, grimbergen, kapell-op-den-bos

  Van brandende duivels tot de ‘flosj’ trekken op de foor: onze weekend­tips in het Pajotten­land en de Brusselse Rand

  Het weekend van 11 en 12 september komt eraan: tijd om een gevarieerd lijstje met uittips mee te geven. Van kermissen en optredens tot een skatecontest en brandende hopduvels: er is voor elk wat wils in het Pajottenland en de Brusselse Rand. Haal je agenda erbij en kies een leuke activiteit uit. Dan ben je al zeker van een geslaagd weekend.
 3. Nieuw boek vertelt verhaal van kampgevangene Breendonk: “’Hij verdiende niet te leven’, bracht SS’er nieuws van zijn overlijden”
  PREMIUM
  Willebroek/Grimbergen/Meerbeek

  Nieuw boek vertelt verhaal van kampgevan­ge­ne Breendonk: “’Hij verdiende niet te leven’, bracht SS’er nieuws van zijn overlijden”

  De Meerbeekse auteur Danny Carleer (71) heeft zaterdag in het Fort van Breendonk een tweede boek over de Tweede Wereldoorlog voorgesteld. In ‘Een pakje voor mijn vader’ vertelt hij het verhaal van Karel Van Bever, een syndicalist die omwille van zijn sluikpers werd vermoord door de nazi’s. Zoon Rik Van Bever (91) uit Grimbergen is blij dat het verhaal wordt verteld, als waarschuwing. “Ik heb de foltertafel van Breendonk doorweekt van het bloed gezien!”