Rien Aarssen en echtgenote Gerda Coppin.
Volledig scherm
PREMIUM
Rien Aarssen en echtgenote Gerda Coppin. © Beiaardvrienden Grimbergen

PORTRET. Grimbergen neemt afscheid van beiaardier Rien Aarssen: “Gedreven, humoristisch en groot relativeringsvermogen”

GrimbergenGepassioneerd familieman, gedreven beiaardier, warme vriend, moppentapper en levensgenieter. Grimbergen nam zaterdag afscheid van beiaardier Rien Aarssen (78), de man die zich vereenzelvigde met de Grimbergse beiaard. “Voorzitter, ik heb nog één puntje”, zei Rien steevast aan het einde van een vergadering van de Beiaardvrienden. “Maar eigenlijk had hij er nog een handvol. Rien had visie, was altijd goed voorbereid. Maar hij wist ook dat je niet altijd alles onder controle kunt hebben.”

 1. Meteen tot 40 % korting: bij deze vijf winkels in Brussel en de Rand moet je zeker eens langsgaan tijdens de solden
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Meteen tot 40 % korting: bij deze vijf winkels in Brussel en de Rand moet je zeker eens langsgaan tijdens de solden

  Deze week werden de solden opnieuw op gang getrapt. Nog tot het einde van de maand kan je in heel wat winkels een mooie slag slaan. Onze redactie contacteerde enkele lokale boetiekjes en winkels in Brussel en de Rand en polste naar hun plannen voor de koopjes. Met welke kortingen zijn ze aan de solden begonnen? En mogen we naar het einde toe nog wat meer verwachten? Bij heel wat zaken vind je meteen mooie kortingen, maar ze blijven toch voorzichtig met de hele grote getallen.
 1. 3 miljoen euro om Nederlands te promoten in onderwijs Vlaamse Rand: “Ontnederlandsing legt grote druk op scholen in deze streek”
  Vlaamse Rand

  3 miljoen euro om Nederlands te promoten in onderwijs Vlaamse Rand: “Ontneder­land­sing legt grote druk op scholen in deze streek”

  Op meer dan dertig scholen in de Vlaamse Rand zal het Nederlands bij leerlingen én ouders de komende jaren meer gepromoot worden met allerlei projecten. Vlaams minister van Onderwijs en Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) voorziet daarvoor 3 miljoen euro. De scholen zijn blij met het initiatief. “Want het aantal leerlingen dat thuis Nederlands spreekt is in sommige klassen al een minderheid geworden”, klinkt het.