Edmond Eycken (voorzitter van NCPGR; schreef het voorwoord), Rik Van Bever en auteur Danny Carleer met het boek 'Een pakje voor mijn vader', voor het Fort van Breendonk.
Volledig scherm
PREMIUM
Edmond Eycken (voorzitter van NCPGR; schreef het voorwoord), Rik Van Bever en auteur Danny Carleer met het boek 'Een pakje voor mijn vader', voor het Fort van Breendonk. © Marc Aerts

Nieuw boek vertelt verhaal van kampgevangene Breendonk: “’Hij verdiende niet te leven’, bracht SS’er nieuws van zijn overlijden”

Willebroek/Grimbergen/MeerbeekDe Meerbeekse auteur Danny Carleer (71) heeft zaterdag in het Fort van Breendonk een tweede boek over de Tweede Wereldoorlog voorgesteld. In ‘Een pakje voor mijn vader’ vertelt hij het verhaal van Karel Van Bever, een syndicalist die omwille van zijn sluikpers werd vermoord door de nazi’s. Zoon Rik Van Bever (91) uit Grimbergen is blij dat het verhaal wordt verteld, als waarschuwing. “Ik heb de foltertafel van Breendonk doorweekt van het bloed gezien!”

 1. #Verslagvoordehuisarts: Harno en AZ Jan Portaels benadrukken het belang van doorverwijzing en goede communicatie
  Zemst, Wemmel, Meise, Machelen, Steenokkerzeel, Kampenhout, Elewijt, Vilvoorde, Grimbergen

  #Verslag­voor­de­huis­arts: Harno en AZ Jan Portaels benadruk­ken het belang van doorverwij­zing en goede communica­tie

  Vandaag is het Dag van het Verslag voor de Huisarts. Dat zetten Huisartsenkring Harno en AZ Jan Portaels graag in de kijker. In heel Vlaanderen nemen 20 huisartsenkringen deel aan de actie, om te vieren waar het al goed gaat en om te motiveren waar het nog beter kan. Doorverwijzing naar specialisten en communicatie onderling zijn van groot belang.
 2. Feest in het midden van ‘t straat! Wolvertemsesteenweg weer open: “Misschien is dit het begin van een jaarlijkse traditie”
  PREMIUM
  grimbergen

  Feest in het midden van ‘t straat! Wolvertem­se­steen­weg weer open: “Misschien is dit het begin van een jaarlijkse traditie”

  Een jaar en 14 miljoen later is de Wolvertemsesteenweg in Grimbergen weer open. Dat is vroeger dan verwacht en verdient een feestje. Een evenement waar de Grimbergenaar blijkbaar echt naar uitkeek want er waren veel belangstellenden om de heropening van de steenweg en de heropleving van de handelaars te vieren. Dat zet de handelaars alweer aan het denken.