Directeur Wim Meert van CC Strombeek en cultuurschepen Philip Roosen.
Volledig scherm
Directeur Wim Meert van CC Strombeek en cultuurschepen Philip Roosen. © Mark Baert

Niet meer te warm of te koud in CC Strombeek: cultureel centrum krijgt dubbele beglazing, nieuwe verwarmingsketel en deels vernieuwd dak

Het cultureel centrum van Strombeek is dringend aan renovatie toe. Nieuwe dubbele beglazing, een nieuwe verwarmingsketel, zonnepanelen en ook een gedeeltelijk vernieuwd dak moeten voor een aangenamere temperatuur zorgen in zaal en foyer. Nog voor de start van het nieuwe seizoen zullen al een aantal werken opgestart worden. Er komt ook een nieuwe inkom wat de service naar de bezoekers toe ten goede zal komen.

  1. Daling van aantal besmettingen in Grimbergen op zondag 11 oktober

    Daling van aantal besmettin­gen in Grimbergen op zondag 11 oktober

    In Grimbergen zijn er op één dag 20 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 24. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 148 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Grimbergen op 390 te liggen. Omdat Grimbergen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.