Volledig scherm
© Baert Marc

Motorrijder zwaargewond na aanrijding met auto

Bij een verkeersongeval op de Brusselse Ring in Grimbergen is een motorrijder donderdagochtend zwaargewond geraakt. Het kwam tot een aanrijding met een auto. 

 1. Daling van aantal besmettingen in Grimbergen op zondag 11 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Grimbergen op zondag 11 oktober

  In Grimbergen zijn er op één dag 20 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 24. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 148 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Grimbergen op 390 te liggen. Omdat Grimbergen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Tien bomen naast Sparrenlaan moeten plek maken voor fietspad en straatverlichting tussen velden: “Veiligere verkeerssituatie primeert”
  PREMIUM
  Grimbergen

  Tien bomen naast Sparren­laan moeten plek maken voor fietspad en straatver­lich­ting tussen velden: “Veiligere verkeerssi­tu­a­tie primeert”

  Op de Sparrenlaan in Grimbergen zijn markeringen aangebracht op meerstammige bomen. Die verraden de geplande kap. De bomen staan op de helling in de buurt van het rondpunt op de Spaanse Lindebaan. Voor Groen is dit een reden om te strijden voor deze oude zuurstofleveranciers, voor de meerderheid kan het klein aantal bomen niet op tegen de veilige verkeerssituatie die ze er willen creëeren.