Actiegroep Tegengas op archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Actiegroep Tegengas op archiefbeeld. © RV

Mogelijke komst van gascentrale krijgt tegenkanting: provincie moet nu standpunt innemen

Vilvoorde, GrimbergenMag er in Vilvoorde een gascentrale komen of niet? Daarover moet de provincie Vlaams-Brabant straks kleur bekennen. Twee actiegroepen en de gemeenten Grimbergen en Machelen zijn alvast tegen. De stad Vilvoorde gaf eerder al een positief advies met voorwaarden. “Het is aan ons als stad om een advies te geven naargelang de wetgevingen die gelden. Het is aan de federale overheid om de beslissing te nemen. Een nieuwe centrale is hoe dan ook beter voor ons milieu dan de huidige dieselzuiper sporadisch in gang te trekken in nood.”

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Actiegroep Tegengas roept op om bezwaar in te dienen tegen komst gascentrale: “Gigantische vervuiler net naast uit te breiden recreatie gebied bouwen is toch enorme paradox?”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Actiegroep Tegengas roept op om bezwaar in te dienen tegen komst gascentra­le: “Giganti­sche vervuiler net naast uit te breiden recreatie gebied bouwen is toch enorme paradox?”

  Nu het openbaar onderzoek dat loopt naar de heropening en uitbreiding van de gas- en stoomcentrale in Vilvoorde afloopt, hoopt Actiecomité Tegengas dat de stad Vilvoorde en de provincie een negatief advies geven voor de bouw van de centrale. “Hoe kan het dat zoiets subsidies krijgt, als deze enorme centrale haaks staat op de visie van Vilvoorde, Vlaams-Brabant én zelfs Europa?”
 1. Na jaar zonder voetbal ontaardt wedstrijd in 4de provinciale meteen: scheidsrechter legt match stil omdat supporter veld op loopt
  PREMIUM
  Beigem/Weerde

  Na jaar zonder voetbal ontaardt wedstrijd in 4de provincia­le meteen: scheids­rech­ter legt match stil omdat supporter veld op loopt

  Een jaar moesten ze het zonder competitievoetbal doen door het coronavirus en dus waren de spelers van FC Beigem en VK Weerde zondag maar wat blij dat ze eindelijk weer wedstrijden mogen spelen. Maar na amper 75 minuten zat de match in vierde provinciale er al op nadat een supporter het veld op gelopen was. “Jammer dat het seizoen op die manier start”, klinkt het bij beide clubs.
 2. Stad Vilvoorde geeft positief advies voor komst grote gascentrale: “Maar we hebben ook waslijst aan voorwaarden”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Stad Vilvoorde geeft positief advies voor komst grote gascentra­le: “Maar we hebben ook waslijst aan voorwaar­den”

  Er is nogal wat te doen om de voormalige site van Electrabel in Vilvoorde naast het insteekdok. Vorig jaar kocht Engie de site en zij willen er nu een nieuwe hoogtechnologische gascentrale plaatsen. Het schepencollege levert nu een positief advies af. “We eisen wel dat ze rekening houden met het groene gebied, en het stikstofarrest”, klinkt het bij de stad.